Naujuoju Pakistano Talibano vadovu išrinktas M. Fazlullah

  • Teksto dydis:

Pakistano Talibanas ketvirtadienį pranešė naujuoju savo lyderiu išrinkęs Maulaną Fazlullah (Maulaną Fazlulą), pranešė kovotojų laikinasis vadovas Asmatullah Shaheenas (Asmatula Šahinas) per spaudos konferenciją nenurodytoje vietovėje Pakistano šiaurės vakaruose.

M.Fazlullah dvejus metus stovėjo prie griežtos Talibano valdžios vairo Pakistano šiaurės vakariniame Svato slėnyje nuo 2007 iki 2009 metų, kai teritoriją perėmė vyriausybės kariuomenė.

Talibano vadovu M.Fazalullah tampa po praėjusią savaitę Šiaurės Vaziristane buvusios JAV bepiločio lėktuvo atakos, per kurią buvo nukautas tuometinis talibų lyderis Hakimullah Mehsudas (Hakimula Mehsudas).

„Aš sveikinu visus brolius musulmonus, kad Fazlullah išrinktas naujuoju „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP, Talibano Pakistane) vadovu, – patvirtino TTP atstovas Shahidullah Shahidas (Šahidula Šahidas). – Toks sprendimas priimtas šiandien šuros susitikime“.

„Aukščiausioji šura taip pat išrinko šeichą Khalidą Haqqani (Chalidą Hakanį) TTP vadovo pavaduotoju“, – pridūrė jis.

Sh.Shahidas dar nurodė, kad TTP atmetė bet kokių taikos derybų su vyriausybe idėją.

„Daugiau nebebus jokių derybų, nes mula Fazlullah yra prieš derybas su Pakistano vyriausybe“, – sakė jis.

Pakistano žvalgyba mano, kad M.Fazlullah yra susijęs su pasikėsinimu į moksleivės Malalos Yousafzai (Malalos Jusufzai) gyvybę Svato slėnyje 2012 metų spalį; anuomet atsakomybę prisiėmė kaip tik TTP. Šūviu į galvą ją sužeidė Talibano kovotojai už jos pastangas plėtoti mergaičių švietimą. Sunkiai sužeista mergaitė buvo gydoma Britanijoje, kur dabar ir gyvena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių