NATO vadovas: Sirijos režimas turi sulaukti griežto atsako

  • Teksto dydis:

Vilniuje viešintis NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas ketvirtadienį pareiškė, kad tarptautinė bendrija turi griežtai reaguoti į cheminių ginklų ataką Sirijoje.

Interviu BNS Aljanso vadovas pareiškė neabejojantis, kad atsakomybė už išpuolį, per kurį žuvo šimtai žmonių, tenka prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui.

"Reikalingas tvirtas tarptautinis atsakas į cheminių ginklų ataką Sirijoje. Nėra jokios abejonės, mano nuomone, kad Sirijos režimas yra atsakingas už šią cheminių ginklų ataką", - sakė NATO vadovas prieš ES gynybos ministrų susitikimą.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) šiuo metu siekia užsitikrinti Kongreso pritarimą ribotų smūgių kampanijai prieš Sirijos režimą.

Pagal tarptautinę teisę, sankcionuoti karinės jėgos panaudojimą gali Jungtinių Tautų Saugumo Taryba, bet jos narės Rusija ir Kinija nepritaria kariniams smūgiams.

A.F.Rasmussenas sakė, kad nesutarimai dėl atsako gali nusiųsti pavojingą signalą diktatoriams visame pasaulyje. Jis neatmetė, kad karinė jėga galėtų būti panaudota ir be Jungtinių Tautų pritarimo.

"Apgailestauju dėl nesutarimų tarptautinėje bendruomenėje. Manau, kad metas įveikti nesutarimus, nes jie siunčia labai pavojingą signalą diktatoriams visame pasaulyje, kad jie gali panaudoti cheminius ginklus, ar netgi kitus masinio naikinimo ginklus, ir nesulaukti reakcijos iš tarptautinės bendrijos", - teigė NATO vadovas.

"Jei atskiros valstybės atsakytų kariniu būdu, tai būtų veiksmai ginant tarptautines konvencijas, kurios aiškiai draudžia cheminių ginklų naudojimą", - teigė A.F.Rasmussenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikė Monika

Medikė Monika portretas
Taip sutinku,kad JAV o ne Sirija turi sulaukti griežto atsako

to teep

to teep portretas
Paziurek ,kas tai yra :kinija ir rusija..patikek,kinu bijo visi.kariuomene didziausia,bdanduoliniai ginklai yra,amerikonus nemegsta..rusai irgi ne pukuoti.ir ju muomone svarbi.patikek,juos labiau klausys negu lietuva:)) tad bbd nato ant subinlaiziu..

Amber

Amber portretas
JAV režimas turi sulaukti griežto atsako.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių