Maiste, nuo kurio Indijoje mirė 23 moksleiviai, rasta insekticido

Aliejuje, naudotame ruošiant maistą mokykloje, nuo kurio Rytų Indijoje mirė 23 moksleiviai, buvo "labai toksiško" koncentruoto insekticido, šeštadienį pranešė teismo ekspertai ir policija.

Vaikai mirė suvalgę lęšių, bulvių ir ryžių, paruoštų jų mokykloje praėjusį antradienį. Tame aliejuje buvo žemės ūkyje naudojamo insekticido, kuris yra penkis kartus koncentruotesnis nei parduodamas rinkoje, sakoma teismo ekspertų ataskaitoje.

"Ataskaitoje daroma išvada, kad iš mokyklos paimtuose aliejaus pavyzdžiuose buvo fosfororganinių junginių ", - Biharo valstijos sostinėje Patnoje žurnalistams sakė policijos aukšto rango pareigūnas Ravinderis Kumaras.

"Jo (buvimą) nustatė Teismo ekspertizių mokslo laboratorijos mokslininkai. Ta nuodinga medžiaga aliejaus pavyzdžiuose buvo daugiau kaip penkis kartus (koncentruotesnė už) komercinį preparatą, parduodamą rinkoje", - pridūrė R.Kumaras.

Jis neturėjo paaiškinimo tam, kodėl tas chemikalas buvo toks koncentruotas.

Daugelis iš 23 Gandamano kaime Bihare mirusių vaikų, kurių amžius buvo nuo ketverių iki 12 metų, buvo palaidoti žaidimų aikštelėje prie tos pradinės mokyklos, tiekiančios nemokamus priešpiečius – vienintelį dienos valgį daugeliui vaikų iš neturtingų šeimų.

Dar maždaug 24 vaikai ir virėjas vis dar gydomi ligoninėje, tačiau medikai sakė, kad jų gyvybei pavojus tikriausiai nebegresia.

R.Kumaras nepasakė, ar to insekticido tyčia buvo pridėta į aliejų.

"Tyrimas turi atsakyti, kaip ir kur ši nuodinga medžiaga atsidūrė aliejuje“, - sakė jis žurnalistams ir pridūrė: "Tas insekticidas buvo labai toksiškas“.


Šiame straipsnyje: Indijamaistasvaikaimirtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių