Kinija: Vakarų šalių kariniams smūgiams Sirijoje nebūtų pateisinimo

  • Teksto dydis:

Kinijos valstybinė žiniasklaida ketvirtadienį perspėjo, kad Vakarų šalys neturėtų imtis karinių veiksmų Sirijoje, stiprėjant raginimams nubausti prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą už numanomą cheminę ataką netoli Damasko.

Savo vedamajame „Jokio pateisinimo smūgiams“ valstybinis dienraštis „China Daily“ rašo, kad JAV ir jų sąjungininkės Vakaruose „elgiasi kaip teisėjas, prisiekusieji ir egzekucijos vykdytojai“.

„Bet kokia karinė intervencija Sirijoje sukeltų sunkių pasekmių regiono saugumui ir pažeistų normas, reguliuojančias tarptautinius santykius“, – pridūrė laikraštis, pažymėdamas, kad tokie veiksmai „tik paaštrintų krizę ir atneštų nenumatytų bei nepageidaujamų pasekmių“.

Lygindamas susiklosčiusią padėtį su įžanga į Irako karą, „China Daily“ rašo, kad tarptautinė bendruomenė neturėtų leisti „būti vedžiojama už nosies JAV žvalgybos, kuri, kaip bebūtų, yra atsakinga už pareiškimą, kad jog (Irako diktatorius) Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) turėjo masinio naikinimo ginklų“.

Kinija yra veto teisę turinti nuolatinė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narė, tačiau JAV jau pareiškė, kad siūloma JT rezoliucija, kuri galėtų suteikti teisintį pagrindą smūgiui Sirijoje, įstrigo dėl Rusijos kaltės.

Pekinas ragino laikytis „atsargaus“ požiūrio šios krizės atžvilgiu, o užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang Ji) išsakė palaikymą JT ekspertų tyrimui, kuris turi „išaiškinti tiesą kiek įmanoma greičiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ez

ez portretas
Aisku kad jei Rusija priesinasi, tai ir Kinija pritaria. Mat geriausi draugai. Abu siuncia ginklus i Sirija, nes neturi daugiau kam siusti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių