Kazachstaną sukrėtė riaušės po publikos numylėtinio koncerto

  • Teksto dydis:

Kazachstano tyrėjai pirmadienį aiškinosi, kaip prašmatnus koncertas prabangiame prekybos centre, kurį savaitgalį surengė nepaprastai populiarus kazachų dainininkas, išprovokavo riaušes, per kurias buvo sužeista dešimtys žmonių.

Daugiau kaip 160 žmonių buvo areštuoti po neramumų, kurie kilo vėlai šeštadienį, per popdainininko Kairato Nurtaso koncertą prekybos centre „Prime Plaza“ didžiausiame šalies mieste Alma Atoje, sakoma municipaliteto pareiškime.

Tyrėjai sakė, kad pradėjo kriminalinius tyrimus dėl galimo chuliganizmo ir renginio organizatorių aplaidumo.
Vietos žiniasklaida pranešė, kad neramumai kilo K.Nurtasui pirma laiko baigus koncertą, kai gerbėjai prasiveržė pro policijos užtvarą, kad galėtų prieiti prie jo arčiau.

Tada jie užšoko ant scenos ir, tikriausiai nusivylę, pradėjo svaidyti akmenis ir butelius.

Per muštynes po koncerto buvo sužeista maždaug 90 žmonių, kurių devynis teko paguldyti į ligoninę, sakė regiono sveikatos apsaugos administracijos atstovas.

Tas prekybos centras K.Nurtaso, kuris atlieka sentimentalias balades apie meilę ir Kazachstane turi daugybę gerbėjų, pasirodymą organizavo ilgo karaokės konkurso pabaigos proga.

Organizatoriai dėl neramumų kaltina dainininką, kuris esą nuvylė gerbėjus atlikdamas tik vieną dainą.

"Jis priėmė sprendimą palikti sceną aiškiai išsigandęs savo paties gerbėjų. Tai sukėlė auditorijos nepasitenkinimą ir nulėmė masines riaušes, - sakoma jų pareiškime. – Jeigu Kairatas Nurtasas būtų pasielgęs profesionaliai ir tęsęs koncertą, viskas būtų buvę gerai".

Šios riaušės buvo vieni didžiausių pastarųjų metų neramumų buvusioje Kazachstano sostinėje Alma Atoje.
Prezidento Nursultano Nazarbajevo tvirta ranka dar nuo sovietinių laikų valdomas Kazachstanas yra pelnęs stabiliausios valstybės centrinėje Azijoje reputaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių