Kanadoje pabėgęs pitonas pasmaugė du mažamečius

  • Teksto dydis:

Rytų Kanadoje iš gyvūnų parduotuvės pabėgęs pitonas pasmaugė du miegančius mažamečius, pirmadienį pranešė policija.

Penkiametis ir septynmetis sekmadienio vakarą miegojo jų draugo bute Kampbeltono miestelyje, kai buvo užpulti pasprukusio roplio.

Pitonas pabėgo iš specializuotos egzotiškų gyvūnų parduotuvės, kuri yra įsikūrusi aukštu žemiau po tuo butu.

"Preliminarus tyrimas policijai leidžia manyti, kad didelė egzotinė gyvatė pabėgo iš savo terariumo parduotuvėje kažkuriuo metu naktį, pateko į ventiliacijos sistemą, o tuomet - į viršuje esantį butą, - sakoma policijos pranešime. - Manoma, kad tuos du berniukus gyvatė pasmaugė."

Naujojo Bransviko policijos atstovas atsisakė pateikti daugiau detalių - kokio dydžio buvo tas pitonas, taip pat ant berniukų kūnų rasta smaugimo žymių.

Pareigūnai pirmadienio vakarą sakė tebelaukiantys skrodimo, kurį numatoma atlikti antradienį, rezultatų, kad būtų nustatyta mirties priežastis.

Tačiau roplių ekspertai skeptiškai vertino to incidento aplinkybes, sakydami, jog pitonui užpulti du mažamečius būtų itin neįprasta.

"Tuo sunku patikėti", - Monrealyje veikiančio zoologijos sodo "Ekomuseum" direktorius Davidas Rogrigue (Davidas Rogrigė).

Toks incidentas būtų "pavienis atvejis - ir labai, labai nepaprastas, labai neįtikėtinas", aiškino jis.

Pitonai paprastai ginasi kandžiodamiesi, o smaugia tik grobį.

"Smaugimas iš tikrųjų susijęs su gyvūno maitinimusi", - sakė ekspertas, aiškindamas, kad tokią elgseną "skatina alkis ir aukos kvapas".

Pitonas buvo sugautas ir dabar yra laikomas policijos, nurodė pareigūnai.

Ši nelaimė sulaukė didelio atgarsio tik 7 tūkstančius gyventojų turinčiame Kampbeltone, esančiame prie Šalero įlankos Naujojo Bransviko provincijos šiaurėje.

Miestelio vicemeras Ianas Comeau (Janas Komo) sakė sielvartaujantis dėl šio nelaimingo atsitikimo ir pažymėjo, kad tarp gyventojų buvo jaučiamas nepritarimas miestelyje veikiančiai egzotinių gyvūnų parduotuvei.

Jis pažadėjo, kad miestelio valdžia išleis potvarkį, kuris leis nedelsiant peržiūrėti tos parduotuvės saugumo sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pija

pija portretas
"Jis pažadėjo, kad miestelio valdžia išleis potvarkį, kuris leis nedelsiant peržiūrėti tos parduotuvės saugumo sąlygas". Pačiu laiku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių