Jungtinėse Valstijose įvykdytos dvi egzekucijos

  • Teksto dydis:

Dviem kaliniams antradienį buvo įvykdytos egzekucijos Floridoje ir Teksase – JAV valstijose, kurios šiemet įvykdė daugiausiai mirties bausmių, pranešė kalėjimų pareigūnai.

Floridoje 40-mečiui Dariui Kimbrough (Darijui Kimbru) mirtina injekcija buvo suleista po to, kai JAV Aukščiausiasis Teismas atmetė jo galutinę apeliaciją, sakė Floridos pataisos departamento atstovė Misty Cash (Misti Keš).

Jis buvo nuteistas myriop už 28 metų moters išžaginimą ir nužudymą 1991-aisiais jos bute Orindžo apygardoje.

D.Kimbrough per egzekuciją buvo sušvirkšta anestetiko midazolamo, kuris vykdant mirties bausmę Floridoje panaudotas tik antrą kartą.

Išsekus įprastų mirtinoms injekcijoms naudojamų preparatų atsargoms, daugelis JAV valstijų egzekucijoms naudoja kitokias medžiagas arba susirado naujų tiekėjų.

Tokia politika vertinama prieštaringai ir skatina daugelį kalinių teikti apeliacijas, baiminantis, kad jų egzekucijos bus nepakeliamai skausmingos.

Prieš įvykdant mirties bausmę D.Kimbrough buvo patiekti du picos griežinėliai, keptas žaliąjį pomidoras, keptas viščiukas, vištų skrandžiai, ledai su šokolado drožlėmis ir vaisių punšas, o kalinys suvalgė didžiąją dalį šio maisto. Jis nepaskelbė jokio paskutinio pareiškimo, nurodė M.Cash.

Tuo tarpu Teksase 49 metų Jamie McCoskey (Džeimiui Makoskiui) mirties bausmė buvo įvykdyta Hantsvilio mieste esančiame kalėjime, sakė Teksaso teisingumo departamento atstovas Jasonas Clarkas (Džeisonas Klarkas).

Jam buvo sušvirkšta pentobarbitalio – veterinarijoje naudojamo preparato, kurio Teksasas įsigijo iš nesertifikuotų tiekėjų, kai oficialieji atsisakė tiekti tuos preparatus žmonių egzekucijoms.
J.McCoskey, kuris neapskundė teismo sprendimo skirti jam mirties bausmę, buvo nuteistas už vienos Hjustone gyvenusios poros pagrobimą 1991 metais. 20-metis pagrobtasis vėliau buvo nužudytas, o jo mergina – išžaginta.

Šie kaliniai tapo 33-uoju ir 34-uoju žmonėmis, kuriems šiemet buvo įvykdytos egzekucijos Jungtinėse Valstijose.

Florida šiemet įvykdė jau septynias egzekucijas – rekordiškai daug nuo 1984 metų, kai buvo įvykdytos aštuonios mirties bausmės. Tą valstiją šiais metais pranoko tik Teksasas, kur J.McCoskey tapo jau 15-uoju žmogumi, kuriam įvykdyta egzekucija.

Abi valstijos planuoja įvykdyti dar po vieną egzekuciją gruodžio 3 dieną, jeigu tos bausmės nebus atidėtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių