JAV vyskupai nepritaria kariniams smūgiams Sirijai

  • Teksto dydis:

JAV Katalikų Bažnyčios lyderiai trečiadienį nepritarė kariniams veiksmams prieš Siriją ir sakė, kad tai nulemtų "nenumatytas neigiamas pasekmes".

Laiške prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai) JAV vyskupų konferencija sako, jog Vašingtonui verčiau būtų "skubiai ir nenuilstamai dirbti" su kitais, kad būtų užbaigtas Sirijos pilietinis karas.

Pasmerkę cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje, vyskupai sakė, jog popiežius Pranciškus ir krikščionių vyskupai Artimuosiuose Rytuose ragino tarptautinę bendriją vengti karinės intervencijos.

"Jie aiškiai pasakė, kad karinė ataka duos priešingus rezultatus, pablogins ir taip kruviną situaciją ir turės nenumatytų neigiamų pasekmių", - sakoma laiške.

Laišką pasirašė Konferencijos pirmininkas Niujorko kardinolas Timothy Dolanas (Timotis Dolanas) ir Konferencijos Tarptautinio teisingumo ir taikos komiteto pirmininkas vyskupas Richardas Patesas (Ričardas Peitsas) iš Ajovos.

Katalikų Bažnyčia yra didžiausia Jungtinėse Valstijose.

Popiežius Pranciškus šį šeštadienį paskelbė pasninko ir maldos už Siriją diena, o praėjusį savaitgalį sakė, kad "Dievas ir istorija" teis tuos, kurie naudoja cheminius ginklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegul

tegul portretas
pirma issiaiskina su visokiais pedofilais savo tarpe, o tik paskui aiskina ka ir kaip turi daryti pasaulietine valdzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių