JAV Senato komitetas pritarė jėgos naudojimui prieš Siriją

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) planas suduoti karinius smūgius Sirijai trečiadienį įveikė pirmąją kliūtį Kongrese, ir dabar dėl jo vyks visapusiški Senato debatai.

Susiskaldęs Senato Užsienio santykių komitetas 10-čia balsų pritarė pataisytam rezoliucijos projektui, kuriuo būtų leista surengti JAV karinę intervenciją ir nustatytas 90 dienų terminas, bet būtų draudžiama siųsti į Sirijos teritoriją sausumos pajėgas koviniais tikslais. Projektui nepritarė 7 Komiteto nariai.

Senato lyderiai yra sakę, kad viso Senato debatai ir balsavimas dėl leidimo panaudoti jėgą - reaguojant į Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) numanomą cheminių ginklų panaudojimą prieš savo paties žmones - vyks kitą savaitę.

Atstovų Rūmai, kur laukia sunkesnis balsavimas, debatus pradės kitą savaitę, bet balsavimo laiko jų lyderiai nepaskelbė.

Komiteto pirmininkas senatorius Robertas Menendezas (Robertas Menendesas), kuris balsavo prieš Irako karą, tvirtino, kad šis reikalas "yra kitoks".

"Tikrai manau, kad čia esama moralinio komponento, kuris yra kritiškai svarbus", - sakė senatorius demokratas ir pridūrė, kad visi Komiteto nariai yra pasibaisėję B.al Assado atakomis.

R.Menendezas sakė, kad rezoliucija turi "gerą pamatą" būti priimta Senate.


Šiame straipsnyje: JAVSirijakarinis konfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių