JAV į mokyklą įsiveržęs ginkluotas jaunuolis pasidavė policijai

  • Teksto dydis:

Kalašnikovo automatu ginkluotas jaunuolis antradienį įžengė į vieną JAV pradinę mokyklą rytiniame Atlantos priemiestyje ir paėmė įkaitais kelis darbuotojus, tačiau vėliau pasidavė policijai, pranešė pareigūnai.

Niekas nebuvo sužeistas per incidentą, kurio metu užpuolikas „laikė kelis pagrobtus darbuotojus priimamajame“, vėliau kelis kartus šovė į policiją iš Ronaldo E.McNairo (Ronaldo E.Makneiro) mokyklos Dekeiterio miestelyje, sakė De Kalbo apygardos šerifo biuro atstovas leitenantas Kyle'as Jonesas (Kailas Džonsas).

Įtariamasis turėjo automatą AK-47 ir kelis kitus šaunamuosius ginklus, tačiau pasidavė, kai policija paleido atsakomuosius šūvius, nurodė K.Jones.

Įtariamasis, kuris vėliau buvo įvardytas kaip 20-metis Michaelas Brandonas Hillas (Maiklas Brandonas Hilas) bent šešis kartus šovė iš automato į pareigūnus, susirinkusius prie mokyklos pastato. Pareigūnai atsakė ugnimi, kai vyras buvo vienas ir jie galėjo aiškiai nusitaikyti, De Kalbo apygardos policijos vadas Cedricas L.Alexanderis (Sedrikas L.Aleksanderis) sakė per spaudos konferenciją.

Tuojau po to M.B.Hillas pasidavė, o pareigūnai rado kelis ginklus, nors C.L.Alexanderis nenurodė tikslaus jų skaičiaus.

Policija nepateikė jokių galimų šio išpuolio motyvų.

Nors mokykloje veikia sistema, pagal kurią lankytojai turi būti įleidžiami darbuotojų per rakinamas duris, užpuolikas prasmuko į vidų paskui žmogų, turėjusį teisę ten būti, teigė C.L.Alexanderis. Įtariamasis, kuris neturėjo aiškių ryšių su ta mokykla, įsibrovė ne per priimamąjį, kur jis kurį laiką laikė vieną arba du įkaitais paimtus darbuotojus, aiškino policijos vadas.

M.B.Hillui pateikti kaltinimai dėl policijos pareigūnų užpuolimo sunkinančiomis aplinkybėmis, teroristinių grasinimų ir šaunamojo ginklo turėjimo, nepaisant teistumo.

Mokyklos darbuotoja Antoinette Tuff (Antuanet Taf) duodama interviu televizijai ABC sakė, kad ji stengėsi įtikinti užpuoliką sudėti savo ginklus ir šaudmenis.

„Jis man sakė apgailestaujantis dėl savo veiksmų. Jis norėjo mirti“, – teigė A.Tuff.

Darbuotoja jam papasakojo savo gyvenimo istoriją – kaip iširo 33 metus gyvavusi jos santuoka, taip pat apie sėkmės „amerikietiškuosius kalnelius“, kai ji pradėjo savo verslą.

„Pasakiau jam: „Gerai, visų mūsų gyvenime iškyla sunkumų“, – pasakojo A.Tuff. – Viskas turėtų būti gerai. Jeigu aš sugebėjau atsitiesti, jis irgi turėtų pajėgti.“

A.Tuff sakė, jog tuomet paprašė sudėti savo ginklus, ištuštinti kišenes ir palikti ant grindų kuprinę.

„Pasakiau policijai, kad jis pasiduoda. Tiesiog sugebėjau jį įkalbėti“, – pridūrė moteris.

Šis incidentas įvyko praėjus aštuoniems mėnesiams po žudynių Sendi Huko pradinėje mokykloje Konektikuto mieste Niutaune, kai jaunas užpuolikas nušovė 20 moksleivių ir šešis suaugusiuosius.


Šiame straipsnyje: JAVmokyklaginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių