Italijoje - trečias didelio patogeniškumo paukščių gripo židinys

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Italijoje, Ferrara regione, nustatytas dar vienas didelio patogeniškumo H7 paukščių gripo atvejis. Pavojingas virusas patvirtintas paukštyne, kuriame buvo laikoma 19 850 tūkstančių kalakutų. Tai jau trečias didelio patogeniškumo paukščių gripo protrūkis Italijoje.

Kaip praneša Italijos veterinarijos specialistai, paukštynas yra Portomaggiore apskrityje, netoli pirmojo paukščių gripo protrūkio vietos (2013-08-15). Paukštyne visi laikyti kalakutai nedelsiant sunaikinti, atliekamas epidemiologinis tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kaip virusas pateko į šį paukštyną. Aplink ligos židinį nustatytos 3 km apsaugos ir 10 km priežiūros zonos, iš šių teritorijų uždrausta išvežti paukštininkystės produkciją, taikomos griežtos biosaugos priemonės.

„Šiandien, rugpjūčio 26 d., Europos Komisijos Maisto grandinės ir gyvūnų sveikatos nuolatinio komiteto (SCOFCAH) posėdžio metu Italijos atsakingos institucijos supažindins Europos Sąjungos valstybių atstovus su paukščių gripo situacija jų šalyje, pristatys taikomas prevencines priemones. Europos veterinarijos pareigūnams situacija Italijoje kelia didelį nerimą, nes tai jau trečias paukščių gripo atvejis per kelias savaites. Be to, situaciją apsunkina prasidedantis laukinių paukščių migravimo laikotarpis“, – komentavo VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių