Įtakingas JAV respublikonas atmetė Rusijos prašymą susitikti dėl Sirijos

  • Teksto dydis:

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas, respublikonas Johnas Boehneris (Džonas Beineris) atmetė prašymą susitikti su Rusijos delegacija ir aptarti Sirijos klausimą, trečiadienį sakė jo atstovas.

Anksčiau šią savaitę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viešai pritarė planams nusiųsti parlamentinę delegaciją į Jungtines Valstijas derėtis su Kongresu.

Šia iniciatyva tikriausiai siekiama įtikinti JAV įstatymų leidėjus atmesti prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) raginimą paremti riboto masto karinius smūgius Sirijai po įtariamos zarino atakos Damasko priemiestyje rugpjūčio 21 dieną.

"Pirmininkas atmetė Rusijos ambasados prašymą, kad jis susitiktų su delegacija", - sakė atstovas Michaelas Steelas (Maiklas Stilas).

CNN citavo Rusijos ambasados Vašingtone atstovo žodžius, kad vizitas vis tiek planuojamas ir įvyks "kitą savaitę".

Atstovas taip pat sakė, kad delegacijoje bus Rusijos parlamento abejų rūmų narių ir kad jie ketina kalbėtis su respublikonais ir demokratais ir JAV Atstovų Rūmuose, ir Senate.

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko pirmadienį sakė, kad delegacija bandys išvykti į Jungtines Valstijas prieš rugsėjo 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių