Ispanijos policija oficialiai suėmė už neatsargumą nuo bėgių nulėkusio traukinio mašinistą (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Ispanijos policija penktadienį pranešė oficialiai suėmusi greitojo traukinio, kuriam nulėkus nuo bėgių žuvo dešimtys žmonių, mašinistą ir nurodė, kad jis įtariamas "neatsargumu".

Avarijos vietoje pareigūnai rado 78 kūnus ir sugebėjo nustatyti 72 aukų tapatybes. Galisijos srities pareigūnai buvo nurodę, kad trečiadienį vakare traukiniui nulėkus nuo bėgių žuvo 80 žmonių, dar per 100 buvo sužeisti, kai traukinys nulėkė nuo bėgių - esą daugiau nei dvigubai viršydamas leistiną greitį.

"Jis yra suimtas nuo (ketvirtadienio) 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku. Jis kaltinamas su ta avarija susijusiais nusikaltimais", - sakė šiaurės vakarinio Galisijos regiono, kuriame įvyko ši tragedija, policijos vadas Jaime Iglesiasas (Chaimė Iglesijasas).

Paklaustas per naujienų konferenciją Santjago de Komposteloje, kodėl mašinistas buvo suimtas, J.Iglesiasas atsakė: "Dėl neatsargumo".

Mašinistas, kurį vietos žiniasklaida įvardijo kaip 52 metų Francisco Jose Garzoną Amo (Fransiską Chosė Garsoną Amą), stebint policijai yra gydomas ligoninėje dėl lengvų sužeidimų.

Kaltinimai jam kol kas nėra pateikti, ir policija vis dar laukia kada galės jį apklausti.

Vienas šaltinis dienraštis "El Pais" nurodė, kad "iš Madrido išvykusio traukinio "Alvia" mašinistas, važiavo 190 kilometrų per valandą greičiu, nors neturėjo viršyti 80 kilometrų per valandą."

Pasak jo, "mašinistas pripažino, kad valdymo skyde įsijungė pavojaus signalas ir kad jis mėgino stabdyti, bet nebegalėjo išvengti tragedijos."

Žilstelėjęs mašinistas valstybinėje geležinkelių bendrovėje "Renfe" dirbo daugiau kaip 30 metų ir turi trylikos metų mašinisto patirtį.

"Šiuo metu žuvusiųjų skaičius yra 78, iš kurių 72 atpažinti, o šeši - dar ne", - Galisijos policijos vadas Jaime Iglesias (Chaimė Iglesijas) sakė per spaudos konferenciją Santjago de Kompostelos mieste.

Teismo medicinos tyrėjai stengiasi nustatyti "sudarkytų kūnų" tapatybę, nes dėl sužalojimų juos sunku atpažinti.

Tarp aukų buvo trys užsieniečiai - JAV, Alžyro ir Meksikos piliečiai, spaudos konferencijoje sakė Ispanijos nacionalinės policijos teismo medicinos departamento vadovas Antonio del Amo (Antonijus del Amas).

Penktadienį ligoninėse tebebuvo gydomi 83 sužeistieji, iš kurių 32 būklė buvo kritinė, tarp pastarųjų yra ir keturi vaikai, sakė Galisijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių