Į Egiptą lietuviai vyksta ir per neramumus

Kruvini įvykiai Egipto sostinėje Kaire klaipėdiečių poilsiautojų nuo išvykų į tautiečių pamėgtus saulėtus kurortus neatbaidė. Kaip tikino turizmo agentūrų atstovai, žmonės suplanuotų kelionių neatsisako.

Kilo nerimas

Įmonės "Delta interservis" Klaipėdos filialo vyriausiasis vadybininkas Arvydas Mickus teigė, kad atostogaujantys Egipto kurortuose dėl neramumų nuvykti į Kairą negali.

"Ekskursijos ten laikinai sustabdytos. Lietuvoje nerimas jaučiamas, tačiau dažniausiai panikuoja žinių nežiūrintys ir situacijos šalyje nesuvokiantys asmenys. Pavyzdžiui, vienas skambinęs žmogus norėjo atšaukti kelionę, kuri bus lapkričio mėnesį. Tačiau situacija iki to laiko gali stipriai keistis. Kol kas nė vienas klaipėdietis planuotos kelionės į Egiptą neatsisakė", – teigė A.Mickus.

Pasak jo, apskritai nuo tada, kai Egipte nuvertė išrinktąjį prezidentą Mohamedą Morsi, jokios užsakytos atostogos agentūroje nebuvo atšauktos. Į šalį atvykę žmonės tiesiog atsisako išvykų į Kairą.

Vis dėlto A.Mickus neneigė, jog kelionių į Egiptą pardavimai pastaruoju metu šiek tiek sumažėjo – kruvini įvykiai šalyje privertė žmones susimąstyti, ar ten verta vykti.

Saugu viešbučiuose

Anot pašnekovo, žmonės neretai sunkiai orientuojasi situacijoje ir nesuvokia atstumų tarp miestų. Kaip teigė filialo direktorius, pavyzdžiui, lietuvių pamėgtą Hurgados kurortą nuo Kairo skiria daugiau nei 600 km.

"Be to, viešbučiai Egipte yra atskira šalies zona. Verslininkai gyvena iš turistų, todėl jie ypač rūpinasi atvykusiųjų saugumu ir ramybe. Prieš dvi savaites grįžę lietuvių turistai pasakojo, kad netoli viešbučio protestavo keli musulmonai. Personalas tiesiog suplėšė plakatus, pamojavo kumščiais ir pavarė ramybės drumstėjus tolyn, kad šie nekenktų verslui", – pasako A.Mickus.
"Delta interservis" Klaipėdos filialo vyriausiasis vadybininkas juokavo, kad ir prie sostinės stūksančios piramidės lankytojų palauks.

"Jos stovės ir po 5 tūkstančių metų. Beje, jų pažiūrėti galima vykti ir ne per patį Kairo miestą. Privažiavimas įmanomas aplinkiniu keliu", – teigė vyriausiasis vadybininkas.

Važiuoti nerekomenduoja

Turizmo agentūrų tinklo "West Express" Klaipėdos regiono filialo vadybininkė Viktorija Gerasimova teigė, kad šiuo metu į Egiptą skristi žmonėms nepatariama.

"Dabar asmenims, norintiems keliauti į šalį, siūlome atsisakyti savo planų. Tačiau jei žmogus kreipiasi ir planuoja išvykti, pasakyti "ne" neturime teisės. Skrydžiai ir dabar vyksta įprastu tvarkaraščiu. Jei asmuo pasiryžęs kelionei, jis turi pasirašyti dokumentą, kad atsako už save. Šiuo metu agentūros ekskursijos pačiame Egipte nėra organizuojamos, nes laukiama, kaip pakryps situacija", – kalbėjo V.Gerasimova.

Pasak jos, kol kas agentūra nesulaukė nė vieno pageidavimo atsisakyti keliauti į Egiptą. Galimybe pakeisti kelionės kryptį taip pat nebuvo pasinaudota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Turisto Lituano

Turisto Lituano portretas
Tegu nors karas buna ,tik tegu palieka ramybei Hurghda musu :))))) O Teztuoras ir Novaturas tegu toliau mums pijokams leidzia Skristi i ta aukso krasta :)))

Vytano

Vytano portretas
Viskas tam Egipte normaliai , su hebra skraidom ir skraidom baliavoti :) o kairas tai toli 600 km , o hurgadoja viskas normaliai , kur turistines zonos , viskas ciki briki :)

Liutis

Liutis portretas
Palaikau pilani 100 mprocentu komentara
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių