Egipto vyriausybė numato aptarti Musulmonų brolijos likimą

Egipto vicepremjeras pasiūlys išeitį iš kruvinos konfrontacijos tarp saugumo pajėgų ir nušalintojo prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) Musulmonų brolijos, kai ministrų kabinetas sekmadienį aptarinės šią krizę.

Tačiau jo idėjos, regis, prieštarauja premjero pasiūlymui paleisti Musulmonų broliją, kurios atžvilgiu armijos remiama vyriausybė praėjusią savaitę taikė itin griežtas slopinimo priemones.

Pagal vicepremjero Ziado Bahaa el Dino (Ziado Bahaa Dino), liberalo, iniciatyvą raginama tuojau pat atšaukti nepaprastąją padėtį, leisti dalyvauti politikoje visoms partijoms ir užtikrinti žmogaus teises, tarp jų – teisę į susirinkimus.

Neaišku, kokią paramą Z.Bahaa el Dino pasiūlymas gali gauti tarp naujųjų itin susiskaldžiusio Egipto, išgyvenančio didžiausią kraujo liejimą ir vidaus konfliktą per savo šešių dešimtmečių istoriją, lyderių.

Kaltindamas Musulmonų broliją dėl kraujo liejimo, premjeras Hazemas el Beblawi (Hazimas Beblavis) pasiūlė uždrausti šį prieš 85 metus kilusį judėjimą.

"Nebus susitaikymo su tais, kurių rankos buvo suteptos krauju ir kurie nukreipė ginklus prieš valstybę ir jos institucijas", - šeštadienį žurnalistams sakė H.el Beblawi.

Z.Bahaa el Dinas savo poste liko net po to, kai atsistatydino jo įtakingas kolega liberalas, viceprezidentas

Mohamedas ElBaradei (Mohamedas ElBaradėjus),kuris taip nusprendė dėl brutalaus protesto stovyklų Kaire likvidavimo šį trečiadienį.

Vicepremjero pasiūlyme nekalbama apie M.Mursi likimą ir konkrečiai neraginama paskelbti amnestijos sulaikytiems Musulmonų brolijos lyderiams.


Šiame straipsnyje: Egiptasmusulmonaikonfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių