Džihadistai įkaitais laiko 200 Sirijos kurdų

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupės, susijusios su „al Qaeda“, po įnirtingų susirėmimų su kurdų kovotojais dviejuose Rytų Sirijos kaimuose įkaitais paėmė maždaug 200 civilių kurdų, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

"Al Nusra“ fronto ir „Islamiškos Irako ir Levanto valstybės“ (ISIS) kovotojai perėmė Tal Areno kaimo Alepo provincijoje kontrolę ir yra apsiautę kitą netoliese esantį kaimą, Tal Haselį", - pranešė „Syrian Observatory for Human Rights“.

"Jie paėmė įkaitais maždaug 200 civilių gyventojų iš tų dviejų kaimų", - nurodė organizacija, kuri nepateikė detalių apie pagrobėjų reikalavimus.
Antradienį Sirijos pagrindinės kurdų sukarintos pajėgos paskelbė raginimą paimti ginklus ir kovoti su džihadistais.

Tas raginimas pasirodė kelios valandos po to, kai buvo nužudytas vienas kurdų lyderis, ir po kelias savaites trukusių kurdų susirėmimų su radikaliais islamistais.

Garsus kurdų politikas Isa Huso (Isa Husas) buvo nužudytas išėjęs iš savo namų Kamišlio mieste, pranešė viena šią etninę mažumą remianti naujienų agentūra.

Tai nepaprastai padidino kurdų pasipiktinimą ne tik prieš režimą kovojančiais džihadistais, bet ir pagrindine opozicine Nacionaline Koalicija bei sukilėlių Laisvosios Sirijos armija (LSA).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių