B.Obamos pareiškimas Švedijoje: pasaulio bendruomenė negali tylėti dėl įvykių Sirijoje (papildyta)

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) trečiadienį Stokholme pareiškė, kad tarptautinė bendruomenė „negali tylėti“, kai Sirijos valdantysis režimas panaudojo cheminį ginklą prieš savo žmones.

„Aš diskutavau apie mūsų vertinimą; (Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Reinfeldtas (Fredrikas Reinfeltas)) ir aš sutariame, kad tokio barbariškumo atveju pasaulio bendruomenė negali tylėti“, – sakė B.Obama.

„Pasaulis užbrėžė raudonąją liniją, ne aš“, – pridūrė jis.

„Nepavykus atsakyti į šią (cheminę) ataką tik dar labiau padidėtų kitų atakų grėsmė ir galimybė kitoms valstybėms panaudoti tokius ginklus“, – sakė B.Obama.

JAV prezidentas dar žadėjo nekartoti Irake padarytų klaidų, kai jo šalis planuoja karinius veiksmus Sirijoje, ir pridūrė, tikįs, jog Kongresas pritars smūgiams.

„Aš esu iš tų, kurie nepritarė karui Irake. Aš nesu suinteresuotas kartoti mūsų klaidas, remiantis klaidinga žvalgybos informacija“, – sakė jis per spaudos konferenciją Švedijos sostinėje.
JAV lyderis dar pridūrė, kad tikisi iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino, jog šis pakeis požiūrį į karinę intervenciją Sirijoje.

„Aš visuomet tikiuosi... Galų gale, mes galime greičiau nutraukti žudynes, jei Rusija kitaip pažvelgtų į šias problemas“, – pažymėjo B.Obama.

„Akivaizdus tarptautinės teisės pažeidimas. Kaltieji turi už tai atsakyti“, – pabrėžė jis.


Šiame straipsnyje: Barackas ObamaSirijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių