Bagdado rajone per virtinę išpuolių žuvo mažiausiai 65 žmonės

  • Teksto dydis:

Per koordinuotus automobiliuose padėtų bombų sprogimus Bagdado rajono šiitų kvartaluose trečiadienį per piko valandą mažiausiai 65 žmonės žuvo, o dar daugiau kaip 180 buvo sužeista.

Šis naujas pastarųjų mėnesių smurto protrūkis įvyko nepaisant plačiai nušviečiamų saugumo pajėgų operacijų prieš kovotojus sostinėje ir į šiaurę bei vakarus nuo jos. Vyriausybė buvo kritikuojama dėl to, kad nenaikina didžiausios smurto bangos Irake nuo 2008 metų šaknų.

Smurtas suintensyvėjo šių metų pradžioje ir per 2013 metus jau žuvo daugiau kaip 3,7 tūkst. žmonių. Tai verčia nuogąstauti, kad šalyje gali vėl kilti brutalus visapusiškas tarpkonfesinis karas, koks vyko 2006-2007 metais.

Mažiausiai tuzinas sprogimų, kurių daugumą sukėlė automobiliuose padėtos bombos, sprogo šiitų dominuojamuose Bagdado rajonuose ir šiitų bei sunitų gyvenamame mieste į pietus nuo sostinės.

Daugiausiai aukų pareikalavo sprogimas Džisr al Dijalos rajone Bagdado pietryčiuose - čia žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, o dar 22 buvo sužeisti, nurodė policija ir šaltinis ligoninėje.

Tarp kitų sostinės šiitų rajonų, kur griaudėjo sprogimai, yra Kazimija ir Sadras.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės už išpuolius, bet tokias koordinuotas atakas prieš šiitus dažnai įvykdo su "al Qaeda" susiję sunitų kovotojai.
Sunitai šiitus laiko atskalūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių