Autobusas Italijoje krito iš 30 m aukščio, daug žuvusių (papildyta)

  • Teksto dydis:

Pietų Italijoje prie Avelino miesto nuo skardžio nulėkus turistiniam autobusui, žuvo mažiausiai 39 žmonės, pranešė policija ir gelbėtojai.

"Iki dabar žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 39", - sakė susisiekimo ministras Maurizio Lupi (Mauricijus Lupis).

Avarija įvyko Avelino provincijoje toje vietoje, kur mirksintys ženklai perspėjo apie sulėtėjusį eismą autostradoje A116, svarbioje pietų Italijos magistralėje, valstybiniam radijui pirmadienį paryčiais sakė kelių policija ir pareigūnai.

Pasak jų autobuso vairuotojas dėl kol kas nežinomų priežasčių nesuvaldė savo mašinos, sukeldamas vieną iš didžiausių tokio pobūdžio avarijų Europoje per daugelį pastarųjų metų.

Vietos prokurorai pirmadienį pradėjo tyrimą dėl žmonių žūties per sekmadienio vakarą įvykusią avariją, įvykusią tarp Neapolio ir Bario kelio ruože, kuris, kaip teigia Italijos žiniasklaida, dėl dažnų eismo įvykių laikomas "juodąja dėme".

Gelbėtojai ištraukė 33 kūnus iš nuolaužų, o dar tris aukas rado iškritusias iš autobuso, nuskriejusio nuo skardžio.

Du žmonės mirė ligoninėje nuo patirtų sužalojimų.

"Vis dar mėginame ištraukti žmones iš autobuso, - sakė vienas policijos atstovas. - Dabar mūsų prioritetas - išlaisvinti sužeistuosius."

Dauguma žuvusiųjų buvo sumaitotame autobuse, kuris gulėjo ant šono, o dar kelios aukos buvo ištrauktos iš po jo nuolaužų, pranešė valstybinis radijas ir Italijos naujienų agentūra ANSA.

Gelbėtojai elektriniais pjūklais pjaustė autobuso nuolaužas, kad patektų į jo vidų, retkarčiais sustabdydami darbą ir klausydamiesi, ar nepasigirs pagalbos šauksmų. Ištraukti žuvusiųjų kūnai buvo guldomi į karstus, ruošiantis vežti į lavoninę.

Kaip pranešama, autobuse buvo apie 49 žmones, kai jis rėžėsi į kelis automobilius, nuplėšė apsauginį šalikelės užtvarą ir nulėkė nuo maždaug 30 metrų aukščio skardžio į miškingą daubą. Autobusas nugriovė apsaugines betonines atramas ir užtvarą, o didelės betono nuolaužos riogsojo šalia sumaitoto autobuso.

Valstybinis radijas citavo Avelino policiją, kuri nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra autobuso vairuotojas.

Automobilių, kuriuos kliudė autobusas, vairuotojai stovėjo ant plento prie savo mašinų. Vieno automobilio galas buvo visiškai suplotas, o kitam buvo sulankstytas šonas. Kol kas nežinoma, ar tose mašinose buvę žmonės nukentėjo.

Ši nelaimė įvyko už maždaug 50 kilometrų nuo Neapolio greitkelyje, jungiančiame vakarų ir rytų Italiją per šalies pietinę dalį.

Autobuso keleiviai grįžo į Neapolį po piligriminės kelionės į Pjetrelčiną - 2002 metais šventuoju paskelbto italų kapucino Pio (Pijaus), kuris itin gerbiamas pietų Italijoje - gimtinę.

Autobuso keleiviai gyveno miesteliuose netoli Neapolio, o jų giminaičiai plūdo į avarijos vietą.

Autobusas nulėkė nuo kelio netoli Monteforte Irpino miestelio Irpinijoje - žemės ūkio regione, maždaug už 60 kilometrų į rytus nuo Neapolio ir už maždaug 250 kilometrų į pietus nuo Romos.

Neapolio dienraščio "Il Mattino" reporteris Giuseppe Crimaldi (Džuzepė Krimaldis) įvykio vietoje sakė televizijai "Sky TG24", jog kai kurie liudininkai jam pasakojo, jog autobusas važiavo nuokalne "normaliu" greičiu, kai staiga pradėjo mėtytis į šalis ir rėžėsi į kitus automobilius.

Kai kurie liudininkai sakė girdėję garsą, panašų į autobuso padangos sprogimą.

Premjeras Enrico Letta (Enrikas Leta), šiuo metu viešinti Atėnuose, pareiškė, jog dabar "labai liūdnas laikas Italijai", ir pagerbė aukas tylos minute prieš skaitydamas pranešimą vienoje konferencijoje Graikijos sostinėje.

ANSA nurodė, kad nužudymo dėl neatsargumo versiją tiriantys specialistai aiškinsis tikėtiną vairuotojo vaidmenį, taip pat autobuso ir magistralės apsauginių užtvarų techninę būklę.

Naujienų agentūra praneša, kad bus patikrinta, ar avarijos metu vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio arba narkotikų, o kelių policija paėmė to autobuso dokumentus iš vežėjų bendrovės "Mondotravel".

"Žvelgiant nuo viaduko, (atsiveria) tragedijos scena: apie 30 kūnų, uždengtų baltomis paklodėmis, išrikiuotų pakelėje", - sakė ANSA žurnalistas Cesare Abbate (Čezarė Abatė).

Vieno likęs gyvas žmogus, kurį citavo ligoninėje jį aplankęs dėdė, sakė, kad sprogo autobuso padanga ir kad vairuotojas neįstengė suvaldyti mašinos.

Paskutinė didelė autobuso avarija Europoje įvyko pernai kovą Šveicarijoje, kai sudužo Belgijos moksleivius po slidinėjimo išvykos namo vežęs autobusas. Tąsyk žuvo 28 žmonės, iš jų 22 vaikai.

Tragedija Italijoje įvyko praėjus beveik savaitei nuo 79 žmonių gyvybes nusinešusios traukinio katastrofos Ispanijoje, kuri pagal aukų skaičių buvo didžiausia geležinkelio avarija toje šalyje per pusę šimtmečio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuvaldė mašinos

nesuvaldė mašinos portretas
ar ne todėl kad lėkė pasiutusiu greičiu? Ir mūsiškiai taip lekia autobanuose, ypač su posūkiais, nors nėra privalomo 100 km/h.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių