Aukščiausias sunitų mokymo autoritetas nepritaria JAV smūgiams Sirijai

Kaire įsikūręs Al Azharas – aukščiausias sunitų mokymo autoritetas – sekmadienį pareiškė savo griežtą nepritarimą bet kokiems JAV smūgiams Sirijai ir nurodė, kad tai prilygtų „agresijai prieš arabų ir islamo šalį“.

Pagrindinė islamiškojo mokslingumo ir arabų raštijos mokslo įstaiga pasaulyje „pareiškia savo kategorišką Amerikos prezidento sprendimo pradėti karinius smūgius Sirijai atmetimą ir pasmerkimą“.

Barakas Obama kariniais smūgiais nori nubausti Sirijos prezidento Bašaro Asado režimą už praėjusio mėnesio ataką netoli Damasko, per kurią, kaip įtariama, buvo panaudoti cheminiai ginklai ir žuvo šimtai žmonių.

Al Azharas nurodė, kad tokie smūgiai prilygtų „agresijai prieš arabų ir islamo šalį, ... keliančiai pavojų taikai ir tarptautiniam saugumui“.

Ši islamo mokslo institucija akcentavo „Sirijos žmonių teisę patiems visiškai laisvai ir skaidriai spręsti dėl savo likimo ir vyriausybės“, tuo pačiu pasmerkdama „cheminių ginklų griebimąsi, kad ir kas juos panaudojo“.

B. Asado režimas neigė, kad yra atsakingas už minėtą incidentą.

Arabų Lyga, kuri 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku turi susitikti Kaire aptarti Sirijos klausimo, tikriausiai pasmerks B. Asadą.

Per Sirijos konfliktą nuo 2011 metų kovo žuvo daugiau kaip 110 tūkst. žmonių.

Pasak „Syrian Observatory for Human Rights“ organizacijos, Sirijos konfliktas jau pareikalavo 110 371 žmogaus, tarp jų – mažiausiai 40 146 civilių gyventojų, gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Tai gal tas "autoritetas" pasistengtu,paragintu Islamo valst. paciom ivesti ten tvarka. Visgi nuodingu medziagu pries savo piliecius naudojimas nusikaltimas pries visa zmonija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių