„Al Qaeda“ žada „keršto ugnikalnį“ dėl numanomos cheminės atakos Sirijoje

  • Teksto dydis:

Su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi grupuotė pagrasino surengti „keršto ugnikalnį“ prieš Sirijos vyriausybės saugumo ir karinius taikinius, atsakant į numanomą nuodingųjų dujų ataką netoli Damasko, antradienio vakarą pranešė džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Monitoring Group“.

Viena grupuotė „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL) kuopelė savo pranešime, paskelbtame po susitikimo su aštuoniomis Sirijos grupuotėmis, pareiškė, kad nubaus Siriją už virtinę žudynių, įskaitant praeitą savaitę įvykdytą numanomą cheminę ataką.

„Frakcijų susirinkimas nusprendė surengti invaziją „Keršto ugnikalnis“, atsakant į režimo žudynes prieš mūsų žmones Rytų Gutoje, iš kurių vėliausios buvo žudynės panaudojus cheminius ginklus“, – SITE citavo pranešimą, datuotą rugpjūčio 26-ąją.

„Jos nusprendė smogti pagrindiniams režimo objektams kalėjimu paverstame Damaske, įskaitant saugumo tarnybas, palaikymo ir aprūpinimo punktus, mokymo centrus ir infrastruktūrą“, – sakoma ISIL pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių