Afganistane Talibano kovotojai nušovė indų rašytoją

  • Teksto dydis:

Afganistano rytinėje Paktijos provincijoje trečiadienio naktį įtariami talibų kovotojai nušovė indų rašytoją Sushmitą Banerjee (Sušmitą Banerdži) , knygos apie dramatišką pabėgimą iš Talibano dešimtajame dešimtmetyje autorę, ketvirtadienį pranešė policija.

„Radome jos kulkų suvarpytą kūną šį rytą netoli medresės Šarano (provincijos sostinės) priemiestyje“, – pranešė provincijos policijos viršininkas Dawlatas Khanas Zadranas (Davlatas Chanas Zadranas), patvirtindamas anksčiau Indijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, ji buvo nužudyta prie savo namų, kur gyveno kartu su savo vyru, afganų verslininku. Afganistano policija pranešė, kad talibų kovotojai atėjo į jos namus, surišo jos vyrą ir kitus šeimos narius, o S.Banerjee išsivedė lauk ir nušovė. Jos kūną numetė prie medresės.

S.Banerjee knyga apie pabėgimą iš talibų 1995 metais tapo bestseleriu Indijoje; pagal šią knygą 2003 metais buvo sukurtas filmas.

Į Afganistaną ji persikėlė neseniai ir dirbo sveikatos tarnyboje, rinko vaizdo medžiagą apie moterų gyvenimą šioje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių