3,6 tūkst. sirų pasireiškė „neurotoksiniai simptomai“, 355 pacientai mirė

Maždaug 3,6 tūkst. pacientų su „neurotoksiniais simptomais" užplūdo tris Sirijos ligonines tą dieną, kai, kaip teigiama, per atakas buvo panaudoti cheminiai ginklai, o 355 tų žmonių mirė, šeštadienį paskelbė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

Visos aukos atvyko per mažiau nei tris valandas. MSF operacijų direktorius Bartas Janssensas (Bartas Jansensas) sakė, kad įvykių seka ir simptomai "labai rodytų masinį kontaktą su neurotoksiniu agentu".

"Tose ligoninėse dirbantys gydytojai pateikė detalią informaciją MSF gydytojams dėl didelio pacientų, atvykusių su tokiais simptomais kaip traukuliai, padidėjęs seilėtekis, labai susitraukę vyzdžiai, neaiškus matymas ir sunkus kvėpavimas skaičiaus", - sakė jis.

Toks pareiškimas buvo paskelbtas pasirodžius įtarimams, kad iki 1,3 tūkst. žmonių žuvo per trečiadienio atakas netoli Damasko panaudojant cheminius ginklus. Opozicijos grupės teigia, kad tas atakas įvykdė prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgos.

MSF tiekia vaistus, įrangą ir techninę pagalbą minėtoms trims ligoninėms netoli Damasko.

"MSF negali nei moksliškai patvirtinti šių simptomų priežasties, nei nustatyti, kas yra atsakingas už šią ataką“, - sakė B.Janssensas.

"Tačiau pacientų simptomai, apie kuriuos buvo pranešta, taip pat – epidemiologinė įvykių seka, kurią apibūdina didžiulis pacientų antplūdis per trumpą laiko tarpą, pacientų kilmė ir medikų bei pirmosios pagalbos darbuotojų kontaminacija labai rodytų masinį kontaktą su neurotoksiniu agentu", - nurodė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ane?

Ane? portretas
Ir kas skaičiavo? Gėda. Invazinė propaganda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių