Žurnalas „Time“ 2015 metų žmogumi išrinko A. Merkel

  • Teksto dydis:

JAV žurnalas „Time“ trečiadienį paskelbė Vokietijos kanclerę Angela Merkel „2015 metų žmogumi“, girdamas jos lyderystę per Europos skolų ir migrantų krizes, taip pat per Rusijos intervenciją Ukrainoje.

„Už prašymą iš savo šalies daugiau negu drįstų dauguma politikų, už tvirtą poziciją prieš tironiją, taip pat tikslingumą bei už nepajudinamą moralinę lyderystę pasaulyje, kuriame jos labai stinga, Angela Merkel tampa „Time“ metų žmogumi“, – rašo šio leidinio redaktorė Nancy Gibbs (Nensi Gibs).

„Time“ nurodė, kad šiais besibaigiančiais metais pasaulyje taip pat buvo labai reikšmingas Abu Bakras al Baghdadi (Abu Bakras Bagdadis), džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) lyderis, JAV prezidento posto siekiantis respublikonų kampanijos favoritas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), Amerikos antirasistinio judėjimo „Black Lives Matter“ (Juodaodžių gyvybės yra svarbios) aktyvistai, protestuojantys prieš afroamerikiečių nelygybę, ir Irano prezidentas Hassanas Rouhani (Hasanas Rouhanis).

Žurnalas pridūrė, kad Vokietijos kanclerė šiemet „įsikišdavo“ kaskart, kai Europoje išsivystydavo rimta krizė, kelianti pavojų žemyno vertybėms.

„Graikijos bankroto perspektyva kėlė grėsmę pačiam euro zonos išlikimui. Migrantų ir pabėgėlių krizė metė iššūkį atvirų sienų principui. Na, o galiausiai skerdynės Paryžiuje atgaivino refleksą užtrenkti duris, statyti sienas ir niekuo nepasitikėti“, – rašo N.Gibbs.

„Merkel kaskart įsikišdavo. Vokietija finansiškai išgelbėjo Graikiją – pagal jos (A.Merkel) griežtas sąlygas. Ji priėmė pabėgėlius kaip radikalios islamistų barbarybės aukas, o ne jos nešėjus, – pridūrė redaktorė. – Ir ji pasiuntė karius į užsienį kautis su ISIS (IS)... Galite su ja sutikti arba ne, bet ji nesirenka lengvo kelio. Lyderiai yra išbandomi tik tada, kai žmonės nenori jais sekti.“

61 metų A.Merkel – už Geležinės uždangos užaugusi pastoriaus dukra – sukorė neįtikėtiną kelią, kol tapo kanclere, išsilaikė valdžioje 10 metų ir tapo įtakingiausia pasaulyje moterimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių