Žiniasklaida: JAV parengė naujų sankcijų Rusijai paketą

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai jau vertina gautą naujų sankcijų Rusijos bankams ir ginklų pramonei paketą dėl pernai kovą Jungtinės Karalystės (JK) Solsberio mieste įvykdyto Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos Skripal apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, praneša „Bloomberg“.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas taip pat pareiškė savo nuomonę apie JAV sankcijas jo šaliai - esą Jungtinių Valstijų politika pastaruosius šimtą metų yra paremta sankcijomis Rusijai.

Šaltinių teigimu, Iždo ir Valstybės departamentų pareigūnai jau parengė naująjį sankcijų paketą ir dabar laukia Baltųjų rūmų patvirtinimo, kad galėtų jas įvesti, teigia du „Bloomberg“ šaltiniai.

Tarp Rusijos ūkio sektorių, kuriems esą ruošiamasi įvesti sankcijas, šaltinių teigimu, yra „bankų, ginklų pramonės sektoriai“. Taip pat bus įvestos sankcijos, sako šaltiniai, apribosiančios Rusijos galimybę gauti finansinę paramą.

Pirmosios Jungtinių Valstijų sankcijos Rusijai dėl praeitų metų išpuolio Solsberyje buvo įvestos pernai rugpjūtį.

Tuo tarpu D. Medvedevas pareiškė - sankcijų prieš Rusiją įvedinėjimas esą yra kertinis JAV politikos akmuo pastarąjį šimtmetį, o Jungtinės Valstijos neva niekada gyvenime neatšauks sankcijų Rusijai

„Galiu jums pasakyti atvirai: jie niekada neatšauks sankcijų Rusijai, nes jų politika, bent jau pastaruosius šimtą metų, buvo paremta nuolatiniu sankcijų įvedinėjimu mūsų šaliai, nesvarbu, kaip ji vadinama - SSRS ar Rusijos Federacija. Nebuvo nė vieno istorinio periodo, kada nebūtų visai jokių sankcijų“, - bendraudamas su rusais į feisbuką panašiame socialiniame tinkle „VKontakte“ pareiškė D. Medvedevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Kam įdomūs tie jankei pedofilai .

Rrr

Rrr portretas
Bet kaip siunta vatinukai:))Pirma rašyti išmokit Lietuviškai kremliaus troliai.Yra rusai yra vatnikai. Minkit vatnikai i savo šali ir kelkit šali savo nuo keliu o tai sėdit trolinat važiuokit iš čia ir nereikės trolinti .P.s.adekvačiai mastančiu rusu tai neliečia

to zemiau

to zemiau portretas
kiek bojarysniko isgerei, apsisikes vatos gabale?:))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių