Žiniasklaida: „Disney“ svarsto galimybę įsigyti „Twitter“

  • Teksto dydis:

JAV žiniasklaidos ir pramogų bendrovė "Walt Disney Company" svarsto galimybę įsigyti socialinį tinklą "Twitter", pirmadienį remdamasi gerai informuotais šaltiniai pranešė verslo naujienų agentūra "Bloomberg".

Nepatvirtinti pranešimai, kad "Twitter" ieško pirkėjo, praėjusios savaitės pabaigoje pakėlė San Franciske įsikūrusios kompanijos akcijų kursą. O pirmadienį "Twitter" akcijos dar pabrango maždaug 1 proc., pasklidus kalboms, kad socialiniu tinklu domisi "Disney".

Verta paminėti, kad vienas iš "Twitter" įkūrėjų ir įmonės vadovas Jackas Dorsey (Džekas Dorsis) priklauso "Disney" valdybai.

"Disney" neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti tokius pranešimus.

Kalbos apie "Twitter" galimą pardavimą pradėjo sklisti dėl stringančių pastangų paversti šią platformą pelningu verslu. Tarp potencialių "Twitter" pirkėjų minimi ir "Google", "Salesforce", "Microsoft" ir "Verizon".

Technologinių naujienų portalas "Recode" skelbia, kad už "Twitter" norima gauti iki 30 mlrd. JAV dolerių, kas itin apriboja galimų pirkėjų gretas.

"Twitter" jau kurį laiką rengiasi pardavimui, - sakė "Enderle Group" analitikas Robas Enderle (Robas Enderlė). - Problema yra rasti tą, kuris sumokėsi už juos pinigus, nes jie nedirba pelningai."

Ekspertai jau kurį laiką kalba, kad "Twitter" turi rasti kitų būdų pritraukti daugiau vartotojų, o ne tik kliautis garsenybėmis, politikais ir žurnalistais. Šio socialinio tinklo vartotojų bazės stagnuoja jau visus praėjusius metus.

Savo naujausioje ketvirtinėje ataskaitoje "Twitter" pranešė, kad jos aktyvių mėnesinių vartotojų skaičius padidėjo tik 3 proc. iki 313 mln.

Analitikai atsargiai vertina "Twitter" galimybes dar labiau padidinti savo vartotojų skaičių. Tinklas gerokai atsilieka nuo "Facebook", turinčio daugiau nei 1,7 mlrd. vartotojų bei jam priklausančio "Instagram" su maždaug 500 mln. vartotojų.


Šiame straipsnyje: DisneyTwitterpirkimaspardavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių