Derybose Ženevoje pasiektas susitarimas dėl Ukrainos krizės

  • Teksto dydis:

Daugiašalių derybų Ženevoje dalyviai pasisakė už plataus masto nacionalinio dialogo Ukrainoje pradžią, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Pabrėžta, kad šis dialogas turi įtraukti visus Ukrainos regionus, visas grupes“, – sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją.

Jis pažymėjo, kad visi sutinka, kad dialogas turi būti „visa apimantis, skaidrus ir atskaitingas“.

Keturšalių derybų dalyviai – Ukrainos, Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos ir Rusijos atstovai – pritarė dokumentui apie padėtį šalyje.

„Mes patvirtinome dokumentą – tai Ženevos balandžio 17-osios pareiškimas, kuriame mes sutarėme, kad būtina iš pradžių imtis konkrečių veiksmų įtampai deeskaluoti, visų Ukrainos piliečių saugumui užtikrinti“, – sakė S. Lavrovas per spaudos konferenciją.

„Mes susitarėme, kad visos šalys susilaikys nuo bet kokio smurto, bet kokio gąsdinimo, provokuojančių veiksmų; ir mes ryžtingai pasmerkėme bei atmetėme bet kokias ekstremizmo, rasizmo, religinio nepakantumo išraiškas, tarp jų ir antisemitizmą. Tai labai aktualus reikalavimas dėl to, kas vyksta pastaraisiais mėnesiais šiandieninėje Ukrainoje“, – nurodė ministras.

„Tarp veiksmų, kurių mes raginame imtis, yra šie: visos neteisėtos ginkluoto formuotės turi būti nuginkluotos, visi neteisėtai užimti pastatai turi būti sugrąžinti teisėtiems savininkams, okupuotos aikštės, gatvės ir kitos viešosios vietos visuose Ukrainos miestuose turi būti išlaisvintos“, – pabrėžė S.Lavrovas apie susitarimą, dėl kurio jis sutarė su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry (Džonu Keriu), Ukrainos užsienio reikalų ministru Andrijumi Deščycia ir ES užsienio politikos vadove Catherine Ashton (Ketrin Ešton).

S.Lavrovas smulkiau nepaaiškino, bet atrodo tai taikytina prorusiškiems separatistams, kurie pastarosiomis dienomis sukėlė sumaištį Ukrainos pietryčiuose, užimdami valdžios pastatus keliuose miestuose, dėl ko šalis buvo smarkiai destabilizuota.

Dar Rusijos ministras nurodė, kad sutarta, jog „krizę sureguliuoti turi patys ukrainiečiai“. Jis taip pat tvirtino, kad Rusija neturi jokio noro siųsti savo karių į Ukrainą.

Vakarai į Ženevos derybas atvyko tikėdamiesi įtikinti Maskvą nuginkluoti sukarintas grupuotes, bet Rusija visą laiką neigė turinti sąsajų su jomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam prajuokino

tam prajuokino portretas
ir gerai,kad bijo.Nekęskite visko,kas susiję su neapykanta,ginklais,gyvybės atėmimu....Dievo valia yra taikoje ir meilėje gyventi.Kodėl taip nekenčia Amerikos musulmoniški kraštai?Verta susimąstyti.

snoriniui

snoriniui portretas
mi9nk i savo ruskija nusikalteli

NA NA

NA  NA portretas
ar galima jaukintis alkaną vilką ,jis vis tiek žiūri į mišką ,reikia dalintis ,tai stipresnių privelegija ,o žadėti tai niekas nedraudžia ,nugalėtojai neteisiami ,bet protingesni valdo ,,,,sėkmės ,visiems užteks ,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių