Žemės drebėjimas Kinijoje nusinešė 617 gyvybių

Kinijos šiaurės vakaruose esančiame atokiame kalnuotame regione, kurį trečiadienį sukrėtė stiprus žemės drebėjimas, gelbėtojai iš griuvėsių išvadavo apie du tūkstančius žmonių bei ištraukė 100 kūnų ir toliau vykdo paieškas, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Žiniasklaida pateikia labai skirtingus duomenis apie gelbėjimo operaciją. Kinijos nacionalinis radijas pranešė, kad iš griuvėsių buvo išgelbėti 2 038 žmonės. Tuo tarpu Kinijos naujienų tarnyba nurodė, kad išvaduoti 1 045 žmonės.

Oficialiais duomenimis, kalnuotoje Činghajaus provincijoje netoli Tibeto įvykęs drebėjimas nusinešė 617 gyvybių, o dar daugiau nei 10 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Tai didžiausia tokio pobūdžio nelaimė Kinijoje nuo 2008 metų gegužės, kai per galingą 8 balų stiprumo žemės drebėjimą pietvakarinėje Sičuano provincijoje žuvo arba dingo mažiausiai 87 tūkst. žmonių.

Kinijos naujienų tarnyba pranešė, kad į regioną vykdyti gelbėjimo darbų buvo pasiųsti daugiau nei 6 300 karių ir ginkluotų policininkų, įskaitant kariuomenės medikus ir išminuotojų būrius.

Dar maždaug 2 200 policijos pareigūnų rengėsi pasiųsti Viešojo saugumo ministerija, nurodė Kinijos naujienų tarnyba


Šiame straipsnyje: Kinijažemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių