„Wizz Air“ tinklą papildė 26-oji bazė Kišiniove

  • Teksto dydis:

Didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje „Wizz Air“ šiandien paskelbė apie naujos bazės atidarymą Kišiniovo Tarptautiniame oro uoste Moldovoje. Čia bus bazuojamas vienas naujas „Airbus A320“ tipo lėktuvas, o nuo kitų metų kovo mėnesio skrydžių žemėlapį papildys 2 naujos kryptys. Aviakompanijos lėktuvai du kartus per savaitę iš Moldovos sostinės skraidys į Berlyno Šonefeldo oro uostą ir Barseloną. Su šiomis naujomis kryptimis „Wizz Air” tinklą Moldovoje sudarys 7 maršrutai į 4 šalis.

„Savo veiklą Moldovoje pradėjome daugiau nei prieš trejus metus ir šiandien džiaugiamės galėdami pranešti apie pirmosios bazės Moldovos sostinėje, Kišiniovo Tarptautiniame oro uoste, atidarymą kitų metų kovo mėnesį, – sako „Wizz Air“ komercijos vadovas George'as Michalopoulosas. – Tikime, kad mūsų investicijos prisidės prie vietinės ekonomikos augimo ir naujų darbo vietų sukūrimo tiek aviakompanijoje, tiek pas vietinius partnerius, o tuo pačiu galėsime pasiūlyti dar daugiau žemų sąnaudų skrydžių iš Moldovos – net 7 maršrutais į 4 šalis.“

„Wizz Air“ savo žemų sąnaudų skrydžius Kišiniove pradėjo 2013 metų rugsėjį, palaipsniui nuolat plečiant žemų sąnaudų skrydžių tinklą iš Moldovos. Su daugiau nei 350 tūkst. sėdimų vietų 2017 metais, skaičiuojant 41 proc. augimą kasmet, Kišiniovas tampa 26-ąja „Wizz Air“ baze, o Moldova – 14-ąja šalimi, kur aviakompanija vykdo bazines operacijas.

Į naująją bazę Kišiniove oro linijų bendrovė investavo beveik 88 mln. eurų ir planuoja įdarbinti 36 specialistus, kurie taps naujosios Kišiniovo bazės įgulos nariais. Naujoji bazė prisidės prie vietinės ekonomikos augimo, remiant netiesiogines darbo vietas oro uoste, logistikos procesuose bei svetingumo ir turizmo sektoriuje. Planuojama, kad Moldovoje naujos „Wizz Air“ operacijos susijusiuose sektoriuose dar šiais metais parems daugiau nei 100 darbo vietų.

Skrydžius naujomis kryptimis iš Kišiniovo oro uosto galima užsisakyti bendrovės interneto svetainėje, o bilietų kaina prasideda nuo 29,99 Eur.


Šiame straipsnyje: Wizz AirKišiniovasbazėMoldova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių