„Wizz Air“ plečiasi: nauja bazė ir trys nauji maršrutai iš Londono

  • Teksto dydis:

Didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje „Wizz Air“ birželio 18 d. atidarys 28-ąją savo bazę Europoje – ja taps Londono Lutono oro uostas Didžiojoje Britanijoje, kuriame bendrovė savo veiklą vykdo jau 12 metų.

Lutonas taps pirmuoju šios skrydžių bendrovės oro uostu Didžiojoje Britanijoje, iš kurio bus vykdomos bazinės operacijos. Čia bus bazuojamas vienas naujas bendrovės „Airbus A320“ tipo orlaivis, o skrydžių tinklą papildys trys naujos europinės kryptys.

Trys nauji „Wizz Air“ skrydžiai sujungs Londono Lutono oro uostą su Tel Avivu Izraelyje, Kosovo sostine Priština ir Kutaisiu Gruzijoje. Pastarasis maršrutas taps vieninteliu tiesioginiu skrydžiu, jungiančiu Gruziją ir Didžiąją Britaniją. Taip pat iš šio oro uosto nuo vasaros išaugs kai kurių populiariausių aviakompanijos skrydžių skaičius – aviakompanijos lėktuvai dažniau skraidys į Rumuniją. Penkis kartus per savaitę „Wizz Air“ lėktuvai pakils į Sučavą, keturis kartus – Konstancą ir kiekvieną dieną – į Jasai miestą.

„Pirmasis mūsų aviakompanijos lėktuvas iš Didžiosios Britanijos pakilo būtent iš Londono Lutono oro uosto 2004 metais ir nuo tos akimirkos pervežėme jau daugiau nei 35 milijonus keleivių mūsų Didžiosios Britanijos žemų sąnaudų maršrutais, – sako „Wizz Air“ vadovas Jozsef Varadi. – Su „Wizz Air“ mes kuriame tiesiogines jungtis ir galimybes rinktis mažų kainų skrydžius visiems keleiviams, kurie nori ištyrinėti viską, ką jiems gali pasiūlyti Vidurio ir Rytų Europos regionai. Ar tai būtų giminaičių ir draugų lankymas, ar savaitgalio pabėgimas iš miesto, atrandant priemiesčio malonumus, prabangius pajūrio ar slidinėjimo kurortus. Taip pat mes pirmą kartą pradedame kurti tiesiogines darbo vietas.“

Naujos bazės įsteigimas reprezentuoja ne tik aviakompanijos investicijas į oro uostą, bet ir į vietinį regioną, kuriame bus sukurtos 36 tiesioginės darbo vietos. „Wizz Air“ bazės veikla taip pat prisidės prie vietinės ekonomikos, aviacijos darbo vietų, logistikos, apgyvendinimo ir turizmo industrijų plėtros.

„Wizz Air“ Londono Lutono oro uoste per 2016 m. pervežė daugiau nei 5 mln. keleivių, o šiais metais aviakompanija pasiūlys beveik 6,3 mln. sėdimų vietų savo Londono Lutono oro uosto maršrutais, pasiekiant 13 proc. metinį augumą.

Aviakompanijos pirmasis lėktuvas iš Lutono pakilo į Katovicus 2004 metais – šiandien Didžiosios Britanijos „Wizz Air“ tinklas sudaro 83 maršrutus 42 kryptimis iš 9 Didžiosios Britanijos oro uostų. Per 2016 m. aviakompanija pervežė daugiau nei 6,6 mln. keleivių savo Didžiosios Britanijos žemų sąnaudų skrydžiais, reprezentuodama 30 proc. metinį augimą ir prisidėdama prie beveik 5 tūkst. darbo vietų** susijusiose industrijose. Vasario mėnesį aviakompanija taip pat švęs 35 milijonų keleivių pervežimą Didžiosios Britanijos maršrutais.

Iš Lietuvos trijų oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos – bendrovės lėktuvai į Londono Lutono oro uostą skraido nuo 3 iki 7 kartų per savaitę.

Naujų skrydžių bilietų kainos prasideda nuo 34,99 svaro* – juos galima užsisakyti wizzair.com interneto svetainėje.

Nauji „Wizz Air“ maršrutai iš Londono Lutono oro uosto:

Kryptis

Dienos

Pradžia

Kainos nuo*

Kutaisis, Gruzija

Ketvirtadienis, sekmadienis

Birželio 18 d.

£34,99

Tel Avivas, Izraelis

Antradienis, ketvirtadienis, šeštadienis, sekmadienis

Birželio 24 d.

£61,99

Priština, Kosovas

Antradienis, šeštadienis

Birželio 24 d.

£34,99


„Wizz Air“ esamų skrydžių iš Londono Lutono oro uosto dažnis:

Kryptis

Savaitiniai skrydžiai

Jasai

Nuo 5 iki 7

Sučava

Nuo 4 iki 5

Konstanca

Nuo 2 iki 4

 * Kaina į vieną pusę, įskaitant mokesčius ir privalomą rinkliavą.

** Tarptautinė oro uostų taryba (ACI) rekomenduoja sukurti 750 darbo vietų kiekvienam pervežtam 1 milijonui keleivių per metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramusis

Ramusis portretas
Kodel nedaro skrydziu is Getviko? Ryanairas pasitrauke,liko laisva nisa skrydziams i Lietuva.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių