„WikiLeaks“ teigia paskelbusi tik mažytę dalį dokumentų apie CŽV

  • Teksto dydis:

Neseniai „WikiLeaks“ paskelbta informacija apie JAV centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) veiklą kibernetinėje srityje tėra tik 1 proc. visos informacijos, kurios šiuo klausimu turi „WikiLeaks“, teigiama pranešime, paskelbtame „WikiLeaks“ tviterio paskyroje.

„WikiLeaks“ interneto puslapyje buvo paskelbta beveik 9 tūkst. dokumentų, įrodančių, kad CŽV naudoja panašius metodus, kaip ir Nacionalinio saugumo agentūra – pagrindinė amerikiečių tarnyba, užsiimanti elektroniniu sekimu ir šnipinėjimu.

WikiLeaks“ dokumentuose nurodoma, kad CŽV sukūrė daugiau nei 1000 kenkėjiškų programų, kurios leidžia įsilaužti į elektroninius prietaisus ir perimti jų kontrolę, ir kad tokios programos naudojamos ne tik įsilaužti į mobiliuosius telefonus, televizorius ir kitus elektronikos prietaisus, bet ir į automobilius per jų elektronines sistemas.

Pati CŽV pranešimo nekomentuoja. „Mes nekomentuojame šių žvalgybinių dokumentų turinio ir jų autentiškumo“, – sakė tarnyba.

Kiek anksčiau išmaniųjų telefonų gamintojos „Apple“ ir „Samsung“ pažadėjo kuo greičiau pašalinti spragas savo telefonuose reaguodamos į paskelbtus „WikiLeaks“ dokumentus.

„Nors mūsų pirminė analizė parodė, kad daugelis spragų, apie kurias kalbama paskelbtuose dokumentuose, buvo pašalinta išleidus mūsų naujausią operacinės sistemos versiją, mes ir toliau dirbame, kad kuo greičiau pašalintume visas identifikuotas spragas, – teigiama „Apple“ pranešime. – Mes visuomet raginame vartotojus atsisiųsti naujausią iOS versiją, kad jų įrenginiuose būtų įdiegti naujausi saugumo naujiniai.“

Panašiai sureagavo ir „Samsung“.

„Mūsų vartotojų privatumo ir mūsų įrenginių saugumo užtikrinimas yra vienas pagrindinių „Samsung“ prioritetų. Mes žinome apie nutekintus dokumentus ir skubiai dirbame šiuo klausimu“, – nurodoma Pietų Korėjos kompanijos pranešime.

Skelbiama, kad CŽV kenkėjiškos programos buvo naudojamos siekiant įsilaužti į „iPhone“ telefonus bei įrenginius su „Android“ operacine sistema, įskaitant ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) esą vis dar naudojamą asmeninį telefoną, taip pat įrenginius su „Microsoft“ programine įranga bei išmaniuosius „Samsung“ televizorius.


Šiame straipsnyje: WikiLeaksCŽVdokumentaiApple

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O?! Tik dabar apie tai pradedama diskutuoti? :) SAMSUNG ismaniuju telefonu (su isimamom baterijom) vartotojai, galite pabandyti toki eksperimenta. Nulupkite nuo baterijos juodaja popierine juostele, su techn. baterijos aprasymu. Nebijokite, jokios telefono funkcijos nei galimybes tikrai nenukentes. O nulupe, pakasykite sau makaule ir uzsiduokite klausimu, kokiam velniui i ta juostele, SAMSUNGAS deda tiek daug idomiu mikrodetaliu, suvynioja papildoma antena, ir priedo visa tokia sistema maitina el. srove tiesiai nuo baterijos kontaktu, net tada, kai jusu "ismanusis" visiskai isjungtas? Ir kodel visa tai reikia slepti, daryti namatomai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių