„WikiLeaks“ įkūrėjas J. Assange'as 2010-aisiais siekė gauti Rusijos vizą

  • Teksto dydis:

Naujas vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „WikiLeaks“ nutekėjusių vidinių dokumentų rinkinys rodo, jog šios organizacijos darbuotojai svarstė galimybę, kad įkūrėjas Julianas Assange'as (Džulianas Asandžas) nesiektų paleidimo už užstatą ir pabėgtų iš Didžiosios Britanijos, šios šalies valdžiai nusprendus jį suimti 2010-aisiais.

Remiantis vienu iš naujienų agentūros AP gautų dokumentų, J. Assange'o šalininkai svarstė galimybę prašyti prieglobsčio Brazilijoje, o vadovaujantis kitu – jis pats apdairiai siekė Rusijos vizos Londone.

Šie dokumentai leidžia iš arti susipažinti su tam tikra „WikiLeaks“ vidaus veikla ir liudija, kad tarp J. Assange'o ir Maskvos galimai vystėsi draugiški santykiai.

Siekdamas išvengti ekstradicijos į Švediją, kur jis buvo ieškomas dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais, 2012-ųjų birželį J. Assange'as rado prieglobstį Ekvadoro ambasadoje Londone. Šiuo metu „Wikileaks“ įkūrėjui atjungtas internetas, o jo atstovai neatsako į prašymus pakomentuoti, ar jis iš tikrųjų siekė Rusijos vizos.

Tuo tarpu Rusijos ambasada Londone sako nekomentuojanti asmeninių vizų prašytojų reikalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių