Vyras, ,,įžeidęs“ jogos kelnes, sulaukė aršios moterų reakcijos

  • Teksto dydis:

Šimtai moterų, merginų ir kitų šalininkų sekmadienį išdidžiai užsivilko savo jogos kelnes ir dalyvavo taikiose eitynėse Rod Ailando rajone, kuriame gyvena vyras, šį drabužį pavadinęs negražiu ir kvailu.

Alanas Sorrentino (Alanas Sorentinas) sako, kad reakcija į jo laišką redakcijai, kurį „Barrington Times“ išspausdino trečiadienį, buvo „baisi“ ir kad jis sulaukė grasinimų mirtimi. Vyras tvirtina, kad laiškas turėjo būti humoristinis.

Tačiau organizatoriai sakė, kad net jeigu A.Sorrentino laiškas turėjo būti pokštas, jo žinia yra aiški.

„Moterims nusibodo mintis, kad mes turime rengtis vizualiniam žmonių malonumui“, - sakė parado organizatorė Jamie Burke (Džeimi Burk).

Vadinamasis jogos kelnių paradas nebuvo protestas konkrečiai prieš A.Sorrentino – tai buvo dalis platesnio judėjimo prieš mizoginiją ir vyrų diktatą dėl to, kaip moterys turėtų rengtis, nurodė organizatoriai.

Daugiau kaip 300 žmonių, tarp jų - daug moterų ir jaunų merginų, dalyvavo renginyje, kuriam buvo pasitelkta socialinė žiniasklaida. Paradas vyko turtingame pakrantės miestelyje Baringtone; jo dalyviai pademonstravo įvairių stilių ir spalvų jogos kelnes.

Dalyviai taip pat rinko asmeninės higienos reikmenis vietos organizacijai „Sojourner House“, padedančiai smurto artimoje aplinkoje aukoms. Paradas baigėsi bendra jogos sesija.

A.Sorrentino savo laiške jogos kelnes pavadino blogiausiu moterų mados dalyku nuo mini sijono laikų. Jis tvirtino, kad jos priklauso jogos studijai ir kad vyresnės nei 20 metų moterys neturėtų jų vilkėti viešai.

Viena parado dalyvė su ryškiai raudonomis jogos kelnėmis laikė užrašą: „Man 53-eji“.

A.Sorrentino radijui WPRO-AM sakė, kad jo laiškas turėjo būti humoristinis atsitraukimas nuo dabartinės politinės kampanijos retorikos ir kad iš tikrųjų jogos kelnės jam nėra jokia problema. Jis sako, kad net turi vienas.

Gautus grasinimus mirtimi ir keiksmais pastiprintus balso pranešimus A.Sorrentino palygino su tuo, ką daug metų patirdavo kaip savo homoseksualumo neslepiantis vyras.

„Tai pagiežinga ir bauginama, - šeštadienį sakė jis WPRO-AM. - Faktas, kad tai yra laikoma derama reakcija į mano laikraštyje parašytus dalykus, tikrai bjaurus.“

Sekmadienį prie A.Sorrentino namų buvo iškabintas policijos pranešimas, o virš jo kabojo ranka užrašytas šūkis „Laisvas žodis“. J.Burke sakė patarusi dalyviams gerbti ramybės zoną prie jo namų. Sekmadienį skambutis A.Sorrentino liko neatsakytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kur moterys, ten ir agresija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių