V.Putino vardu Betliejuje pavadinta gatvė

Palestinos autonomijos vadovas Mahmudas Abbasas ypatinga dovana pagerbė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną - Jėzaus Kristaus gimtajame Betliejaus mieste Putino vardu pavadino vieną gatvę, rašoma BBC tinklalapyje.

Buvusi Hebrono gatvė buvo pervardinta birželio 26 dieną, kai V.Putinas lankėsi Palestinos autonomijoje.

Įamžinimas dar gyvam esant, dar ir Šventojoje žemėje, privertė V.Putiną sumišti, bet dovanos neatsisakė, „kad žmonių neįžeistum“.

Į Betliejų Jordano vakariniame krante Rusijos prezidentas atvyko po vizito Izraelyje.

V.Putiną pasitiko vaikai ir palestiniečių lyderis M.Abbasas, kuris, beje, sausį, panašiai apdovanojo ir ankstesnį prezidentą - Dmitrijų Medvedevą, kurio vardu pavadino vieną gatvę Jericho mieste.

Betliejuje dabartinėje Putino gatvėje yra Rusijos mokslo ir kultūros centras, pastatytas už Rusijos lėšas. Šį centrą kartu su M.Abbasu atidarė V.Putinas.

Žurnalistams pasiteiravus, kaip jaučiasi žmogus, kuris gyvas įamžintas Jėzaus Kristaus gimtinėje, V.Putinas sakė to niekaip nesitikėjęs. „Tiesiai sakant, esu šiek tiek sutrikęs, bet ką padarysi“, - atsakė jis.

„Manau, kad kiekvieno iš mūsų atminimo įamžinimas - tai pirmiausia, žinoma, būsimų kartų reikalas, - pažymėjo Rusijos prezidentas žurnalistams Betliejuje. - Bet jeigu kažkas tokio įvyksta, tai subtilus dalykas, ypač jeigu tai užsienyje, juk jeigu čia imsi itin smarkiai prieštarauti, gali ir žmones įžeisti“.


Šiame straipsnyje: BetliejusVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Toras

Toras portretas
Ir pas mus soduose yra jo vardu pavadinta gatvė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių