V.Putino kalboje – kaltinimai ir bauginimai

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas vėl prakalbo karinga retorika. Ketvirtadienį jis pareiškė, kad Rusija nenori įtraukti Vakarų į naująjį Šaltąjį karą, tačiau atitinkamai reaguos, jei bus provokuojama.

Sočyje per tris valandas trukusį susitikimą su Vakarų žurnalistais ir akademikais V.Putinas, analitikų teigimu, kalbėjo taip tarsi vis dar eitų Rusijos prezidento pareigas.

Lenkiją ir Čekiją jis įspėjo, kad Rusijos branduolinės raketos bus nukreiptos į šias šalis netrukus po to, kai jos leis amerikiečiams dislokuoti savo šalyse JAV priešraketinio skydo elementus.

V.Putino kalboje nepamiršta ir Didžioji Britanija, kuriai kadenciją baigęs Rusijos vadovas nepagailėjo karčių žodžių.

Jis ironiškai pareiškė suprantantis, kad britų prieglobsčio teisė saugo bėglius nuo V.Putino, tokius kaip Rusijos verslo magnatą Borisą Berezovskį ar vieną iš čečėnų sukilėlių vadų Achmedą Zakajevą. Tačiau jis pasmerkė Didžiąją Britaniją už tai, kad ši leidžia minėtiems asmenims vykdyti prieš Rusiją nukreiptą kampaniją savo teritorijoje.

"Kodėl jūs leidžiate naudoti Didžiosios Britanijos teritoriją kovai prieš Rusiją? Štai kodėl neįmanoma užmegzti normalių santykių", - spaudos konferencijoje piktai kalbėjo V.Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių