V.Putinas stebėjo dziudo turnyrą Londono olimpiadoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas liko ištikimas „kieto vaikino“ įvaizdžiui, ketvirtadienį atvykęs stebėti, kaip jo šalies sportininkas iškovoja dziudo rungties auksą Londono olimpiadoje, o vėliau glėbesčiavosi su naujuoju čempionu.

59 metų V.Putinas pats turi dziudo juodąjį diržą ir yra gerai pažįstamas Rusijos dziudo rinktine: prezidentas ne kartą dalyvavo treniruotėse su jos nariais, ruošiantis Londono olimpinėms žaidynėms.Savo šalies atstovo Tagiro Chaibulajevo pergalę V.Putinas audringai pasveikino - nusimetęs švarką pašoko, iškėlęs abi rankas.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas stebėjo šį turnyrą kartu su V.Putinu rytų Londone esančiame parodų centre „ExCeL“, tačiau išvyko anksčiau nei T.Chaibulajevas iškovojo auksą lengvesnių nei 100 kilogramų kategorijos finale.

Kitaip nei Rusijos lyderiui, D.Cameronui „kietuolio“ įvaizdis vargu ar būdingas: vieno laikraščio karikatūrininkas jį pavaizdavo kaip rausvą medūzą.

22 metų studentui iš Maskvos Aleksui Seninui buvo malonu matyti savo šalies prezidentą, garsiai drąsinantį dziudo imtynininkus."Puiku, kad mūsų prezidentas yra sportininkas ir palaiko Rusijos komandą, - jis sakė naujienų agentūrai AFP. - Šaunu. Prezidentas turi būti sveikas ir stiprus. Jis turi būti žmogus, laikantis šalį savo rankose. Jam reikalingi stiprūs pečiai.

„V.Putinas šypsojosi ir mojavo, kai kartu su D.Cameronu atvyko į “ExCeL" centrą, o kai kurie žiūrovai atsistojo, norėdami pamatyti valstybių lyderius.V.Putinas sėdėjo D.Kameronui iš dešinės, o kairėje nuo premjero sėdėjo dziudo ekspertas - Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as, galbūt pasikviestas dėl visa pikta.W.Hague'as yra galynėjęsis per dziudo treniruotę su Londono olimpiados pirmininku Sebastianu Coe.

Prie D.Camerono ir V.Putino pasilenkęs padėjėjas vertė premjerui gausius prezidento komentarus apie rungtynes, taip pat D.Camerono replikas, privertusias V.Putiną nusijuokti. Turnyro įtampai padidėjus, V.Putinas nusivilko švarką.Po to, kai Britanijos atstovė Gemma Gibbons pralaimėjo JAV atletei Kaylai Harrison moterų iki 78 kilogramų dziudo rungties finale, D.Cameronas išėjo pasveikinti sidabrą laimėjusios londonietės, tačiau vėliau nebegrįžo, o W.Hague'as pasislinko arčiau V.Putino.

Kai T.Chaibulajevas paguldė savo priešininką iš Mongolijos Tuvšinbajarą Naidaną ir laimėjo auksą, V.Putinas džiūgaudamas pašoko nuo savo krėslo.Jis skubiai apsivilko švarką ir nuėjo pasveikinti čempiono, pakeliui glėbesčiuodamasis su aistruoliais iš Rusijos.Rusijos dziudo komandos treneris Vitalijus Makarovas sakė, kad V.Putino reakcija pademonstravo jo žmogiškąjį veidą.„Visiems ši akimirka labai džiugi. Putinas yra žmogus. Jis ne robotas. Jis turi jausmus. Jam patinka dziudo - labai, labai“, - treneris aiškino AFP.

„Kai jis sportavo, jis taip pat svajojo apie olimpines žaidynes. Dabar jis pamatė, kad mūsų kovotojai gali laimėti aukso medalį Rusijos dziudo komandai, - pridūrė V.Makarovas. - Kaskart, kai susitinkame, mes treniruojamės su juo, nes jis nepaprastai mėgsta dziudo. Jis geras prezidentas, tačiau taip pat ir geras dziudo imtynininkas.“


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių