V.Putinas ragina rusus turėti daugiau vaikų

Išrinktasis Rusijos prezidentas, kol kas premjeras Vladimiras Putinas, trečiadienį paragino Rusijos piliečius turėti daugiau vaikų, kad per trečiąja jo kadenciją Kremliuje būtų įveikta demografinė krizė šalyje.

„Šiandien Rusijai kiekvienas žmogus brangus. Turime suprasti, kad susidursime su rimtu iššūkiu - demografiniu dešimtojo dešimtmečio aidu, kai šalis išgyveno žiaurų gimstamumo nuosmukį. Mums reikia žengti naujus, ryžtingus žingsnius, kad užtikrintume savo žmonių išsaugojimą ir vystymąsi“, - kalbėjo premjeras.

Pasak jo, socialinės ir ekonominės priemonės neduos stabilaus rezultato, jei nebus atkurtas „tradicinis požiūris į pagrindines moralines vertybes“.

„Stipri, sėkminga, daugiavaikė šeima - štai kur reikia suvienyti valstybės, visuomenės, religinių organizacijų, tėvyninio švietimo ir kultūros pastangas“, - tęsė V.Putinas.

Pastarasis gyventojų surašymas parodė, kad Rusijos gyventojų skaičius nuo 2002-ųjų iki dabar sumažėjo 2,2 milijono ir sudaro apie 142,9 milijono.

Sakydamas savo metinę premjero kalbą Valstybės Dūmoje V.Putinas taip pat pareiškė, kad įsikerojęs rūkymas, kvaišalai, alkoholizmas kasmet nusineša apie pusę milijono gyvybių. Todėl būtina iš pradžių imtis tikrinti moksleivių priklausomybę nuo narkotikų, o vėliau ir studentų.

„Jau artimiausiu laiku bus įdiegta sistema, kuri anksti išryškins moksleivių priklausomybę nuo narkotikų, - sakė V.Putinas. - Vėliau reikia pagalvoti ir apie panašią praktiką tarp studentų ir tarp besimokančio jaunimo“.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

atkatas

atkatas portretas
geras poziuris...tik cia lietuvoje niekam tas nerupi tai ir issivazines jaunimas ...o tai kam ta atomine
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių