V.Putinas paskelbė, kad Rusija įveikė ekonominę krizę

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, kuris rengiasi kitą mėnesį grįžti į Kremlių, trečiadienį pareiškė, kad šalis įveikė ekonominę krizę, ir paragino politines jėgas susivienyti.

Kalboje Valstybės Dūmai - žemiesiems parlamento rūmams - jis sakė, jog 2008-2009 metų ekonominė krizė buvo tokia rimta, kad galėjo sukelti grėsmę Rusijos suverenumui, bet šalis jau visiškai atsigavo.

„2012 metų pradžioje Rusijos bendrasis vidaus produktas (GDP) jau viršijo iki krizės (buvusį) lygį“, - sakė V.Putinas vienoje paskutinių svarbių savo politinių kalbų prieš premjero kadencijos pabaigą ir inauguraciją prezidentu, kuri įvyks gegužės 7 dieną.

„Tai mūsų šaliai buvo milžiniškas iššūkis“, - sakė V.Putinas, kuris kovo 4 dieną įvykusiuose prezidento rinkimuose sutriuškino savo varžovus.

„Jei nebūtume galėję reaguoti į šią krizę, ... ji būtų sukėlusi abejonių dėl šalies suvereniteto ir geopolitinio vientisumo, ir būtų ilgam palaidojusi bet kokias modernizavimo ir plėtros idėjas“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie neseniai įvykusius parlamento ir prezidento rinkimus, taip pat - protestų prieš jo valdymą protrūkį, V.Putinas sakė, kad šalis išgyveno įtemptą „sustiprėjusių emocijų ir politinių mūšių“ periodą.

Tačiau jis pridūrė, kad dabar laikas visoms jėgoms drauge dirbti „daug svarbesniu periodu“ - bendro darbo šalies gyventojų naudai.

„Turime tik vieną Rusiją, ir jos moderni plėtra turi būti tikslas, suvienijantis visas šalies politines jėgas“, - pažymėjo V.Putinas.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Sianakt privariau i lova. Skelbiu , kad pasijutau naujagimiu.

KGBistinės chuntos vizijos

KGBistinės chuntos vizijos portretas
Anksčiau jie skelbė, kad socializmą jau pastatė ir komunizmas ne už kalnų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių