V.Putinas paragino Dūmą paskirti premjeru D.Medvedevą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paragino Valstybės Dūmą pritarti jo pasiūlymui paskirti Dmitrijų Medvedevą, baigusį šalies vadovo kadenciją, premjeru.

„Vadovaujantis konstitucija, raginu jus palaikyti Dmitrijaus Medvedevo paskyrimą premjeru, - V.Putinas sakė įstatymų leidėjams. - Neabejoju, kad susitelkimas į iškeltus uždavinius ir jo patirtis politikoje bei vadovavime padės Dmitrijui Medvedevui įvykdyti sudėtingiausias užduotis premjero poste.“

„Esu tikras, kad Dmitrijus Medvedevas bus atviras konstruktyviam bendradarbiavimui su visomis partijomis ir visuomeniniais judėjimais, šalies parlamentu, parlamentinėmis frakcijomis“, - pridūrė prezidentas.

Pasak jo, D.Medvedevas yra patyręs politikas, sutelkęs dėmesį į pertvarkymus ir vystymąsi - žmogus, nuoširdžiai mylintis tėvynę".

Pasak V.Putino, buvęs šalies vadovas „dialoge su pilietine visuomene pradėjo svarbiausiu pokyčius, turinčius padidinti valstybės aparato veiksmingumą, kurti teisėsaugos ir teismų sistemą, gebančią apginti žmogų, tiesą ir teisingumą“.

„Būtent Medvedevo iniciatyva Valstybės Dūma priėmė visą virtinę antikorupcinių įstatymų, sustiprinusių valdininkų veiklos visuomeninę kontrolę“, - aiškino pirmadienį prisaikdintas lyderis.

V.Putinas priminė, kad jo pirmtakas taip pat inicijavo politinių partijų veiklą reglamentuojančių įstatymų pakeitimus.

„Buvo smarkiai išplėstos galimybės jas registruoti ir dalyvauti rinkimuose, įskaitant į Valstybės Dūmą“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių