V.Putinas nepritaria pensinio amžiaus didinimui

Į Kremlių ketinantis Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pareiškė, kad yra pensinio amžiaus didinimo šalyje priešininkas.

„Pensijos būtinai augs. Kaip ir anksčiau, dar kartą noriu pasakyti, kad aš prieštarauju pensinio amžiaus didinimui“, - pareiškė V.Putinas straipsnyje „Teisingumo kūrimas. Socialinė politika Rusijai“, kurį išspausdino pirmadienį „Komsomolskaja pravda“.

„Drauge būtina atsižvelgti į interesus tų, kurie ketina dirbti, sulaikę pensinio amžiaus ir, turėdami gerą uždarbį, norėtų atidėti pensijos įforminimą, bet gerokai padidinti jos būsimą dydį“, - pažymėjo V.Putinas, pabrėždamas, kad jau pačiu artimiausiu laiku būtina numatyti tokią galimybę.

Jis taip pat pareiškė, kad būtina vykdyti naują pensijų politiką Rusijos vidurinei klasei.

"Reikia visiškai naujos pensijų politikos vidurinei klasei. Jos esmė ta, kad žmonėms būtų suteiktos plačios atsakingo pasirinkimo, savo gyvenimo problemų sprendimo variantų galimybės, sakoma straipsnyje.

Pasak jo, pirmiausia reikia „plėtoti kaupiamąją pensinės sistemos dalį“.

„Reikia pripažinti, kad ji reikiama neveikia. Sukauptų pensijų dydžiai maži, todėl jie nepatrauklūs“, - rašo straipsnyje ministrų kabineto vadovas.

Tuo tarpu, pasak jo, nesant rimto kaupimo, „vargu ar pavyks sumažinti nepriimtiną atotrūkį tarp vidurinės klasės atstovų tipiškų darbo užmokesčių ir pensijų, kurias jie gauna, pasibaigus darbinei veiklai“.

„Jeigu žmogus, gaudamas didelį darbo užmokestį, įprato savęs nevaržyti išlaidomis ir neatidėti ateičiai - ar realu reikalauti, kad valstybė išsaugotų jam įprastą gyvenimo lygį po išėjimo į pensiją?“ - klausia ministras pirmininkas.

Drauge, pabrėžia jis, pasikliauti vien paprastomis santaupomis neįmanoma.

„Kai turimas omenyje žmogaus aprūpinimas senatvėje, valstybė turi ne tik garantuoti sukauptas pensijų sumas, bet ir rūpintis jų didėjimu, esant būtinumui papildyti jas savo lėšomis“, - pareiškė V.Putinas.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Opa

Opa portretas
Ką dabar burliokai pasakys?

uzsenis

uzsenis portretas
ha ha nepritaria,idomu kas tau taip pasake?ar blogai rusiskai supranti,katik ziurejou per telika,ir putinas kaip tik pritaria ir didins :P o jus lietuvei pasvajuokit kol jum kas nors padidins

uzseniui

uzseniui portretas
Taip džiaugiesi, lygtai gyvenum rusijoje. Tada sėkmės ir laimingos pensijos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių