V.Putinas: Lenkija atsakinga už saugumą per „Euro 2012“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paprašė Lenkijos premjero Donaldo Tusko užtikrinti saugumą per Europos futbolo čempionatą po to, kai buvo pranešta apie smurtą tarp lenkų ir rusų aistruolių.

„Rusijos prezidentas išreiškė susirūpinimą dėl rusų aistruolių padėties per Europos futbolo čempionatą“ ir pažymėjo, kad „tarptautinių varžybų organizatoriams tenka atsakomybė už užsieniečių sirgalių saugumą“, V.Putino atstovas sakė naujienų agentūra ITAR-TASS.

D.Tuskas patikino V.Putiną, kad imamasi „visų reikalingų priemonių“, siekiant suimti ir patraukti atsakomybėn pažeidėjus, kad ir kokios šalies piliečiai jų būtų, sakoma premjero biuro pranešime.

„(Smurtas) iš tikrųjų susijęs ne su kokiomis nors istorinėmis Lenkijos ir Rusijos kovomis, o veikiau su keliais šimtais kvailių abiejose pusėse“, - D.Tuskas anksčiau trečiadienį sakė žurnalistams.

Lenkija, organizuojanti šį čempionatą kartu su Ukraina, gali sulaukti Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) sankcijų dėl pirotechninių užtaisų, kurie buvo svaidomi per A grupės rungtynes tarp Lenkijos ir Rusijos rinktinių.

Elektroniniu paštu išplatintame UEFA pranešime sakoma, kad organizacija taip pat imsis priemonių prieš Rusiją dėl tos pačios priežasties, taip pat dėl „neteisėtų vėliavų“ demonstravimo ir vieno aistruolio patekimo į stadiono aikštę per antradienį Varšuvoje vykusią dvikovą.

Per susirėmimus tarp abiejų stovyklų aistruolių buvo sužeisti apie dešimt žmonių.

UEFA anksčiau trečiadienį paskelbė skyrusi Rusijos futbolo federacijai 120 tūkst. eurų (414 tūkst. litų) baudą ir pagrasinusi atimti šešis taškus per kito Europos čempionato kvalifikacinį etapą, jeigu tokie pažaidimai pasikartos.

Rusijos rinktinės gerbėjai svaidė fejerverkus per pietvakariniame Vroclavo mieste vykusias rungtynes su Čekija, kurias rusai laimėjo rezultatu 4-1. Be to, tribūnose buvo matomos „Rusijos imperijos“ vėliavos, galinčios pakurstyti pavojingą nesantaiką.


Šiame straipsnyje: euro 2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių