V.Putinas į savo vietą pasiūlė D.Medvedevą

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad po inauguracijos į šalies prezidentus atsisakys partijos „Vieningoji Rusija“ pirmininko pareigų, ir iš karto pasiūlė į šią vietą Dmitrijų Medvedevą.

„Po inauguracijos, kuri turėtų vykti šių metų gegužės 7 dieną, manau bus teisinga atsisakyti partijos “Vieningoji„ Rusija pirmininko pareigų“, - sakė V.Putinas per susitikimą su šios partijos vadovybe.

„Prašysiu jūsų ir partijos narių sušaukti neeilinį suvažiavimą antroje gegužės pusėje, atsižvelgus į tai, kad Dmitrijus Anatoljevičius Medvedvas buvo pirmasis “Vieningosios Rusijos„ sąraše rinkimams į Valstybės dūmą, ir atsižvelgus į tai, kad aš rekomenduosiu jo kandidatūrą į vyriausybės pirmininko pareigas; manau, kad būtų teisinga, jeigu jis ir partijai vadovautų“, - kalbėjo V.Putinas.

Kaip pažymima BBC tinklalapyje, išrinktasis prezidentas pažadėjo glaudžiai bendradarbiauti su šia partija, kuri atstovaujanti „daugumai parlamente“, pabrėždamas, kad Rusijoje prezidentas yra „figūra virš partijos“.

„Konstitucija nedraudžia prezidentui būtų kurios nors partijos nariu, tačiau remiantis susidariusia politinio gyvenimo dvasia, vis dėlto prezidentas yra konsoliduojanti visų politinių jėgų, visų šalies piliečių figūra“, - sakė V.Putinas.

Anksčiau kai kurie politologai reiškė nuomonę, kad V.Putinas mėgins laikytis atokiau nuo „Vieningosios Rusijos“, kuri kaltinta rinkimų į Valstybės dūmą pernai gruodį klastojimu, dėl ko kilo daugybė masinių protestų „Už sąžiningus rinkimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
KGB dirba kaip reikiant, pasikeisdami, draugiškai.

it

it portretas
Bet ir tvarka yra ,Lietuva -baisu net kalbeti.

Ramunas

Ramunas portretas
Koks netiketas ir suktas politinis zaidimas:)))))))))))))))))))))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių