Vokietijos policininkai įtariami kūrę radiokalios dešinės grupuotę

  • Teksto dydis:

Penki Vokietijos policijos pareigūnai įtariami kūrę radikalios dešinės grupuotę, socialiniuose tinkluose besidalijusią Hitlerio nuotraukomis ir paveikslėliais su svastika bei grąsinusią turkų tautybės advokatei.

Keturi vyrai ir viena moteris buvo nušalinti nuo pareigų Frankfurto policijoje.

Grupuotė buvo išaiškinta, kai anonimiškai pagrasino „paskersti“ advokatės dvejų metų dukrą, pranešė dienraštis „Frankfurter Neue Presse“.

Teisininkei Sedai Basay-Yildiz (Sedai Basai-Jildiz), įvairiose bylose atstovavusiai įtariamiesiems islamistų kovotojams, faksu siųstame laiške ji buvo vadinama „bjauria turkiška kiaule“.

Advokatei laišką siuntę pareigūnai necenzūriniais žodžiais ragino ją išvykti iš šalies „kol vis dar gali padaryti tai gyva“.

Rugpjūtį siųstas laiškas buvo pasirašytas „NSU 2.0“ – tai užuomina į neonacių grupuotę „Nacionalsocialistų pogrindis“, kurios nariai nužudė aštuonis imigrantus iš Turkijos.

S. Basay-Yildiz, taip pat atstovavusi ir grupuotės NSU aukoms, tvirtino reguliariai sulaukianti grąsinimų. Tačiau ją išgąsdino tai, kad pastarajame pranešime buvo minimas jos namų adresas ir dukros vardas.

Moteris pranešė apie gautą laišką policijai. Ši pradėjo tyrimą ir nustatė, kad penki pareigūnai ieškojo jos asmeninių duomenų Frankfurto policijos komisariato kompiuteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Šaunuoliai Vokiečiai!

Anonimas

Anonimas portretas
Tai gal uzteks klupcioti pries musulmoniskuosius teroristus-zudikus?!

gera

gera portretas
mintis ,verta demesio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių