Vokietijos policija BMW būstinėje atliko kratas

Vokietijos policija atliko kratas automobilių gamintojos BMW būstinėje, vykdydama tyrimą dėl galimo programinės įrangos, leidžiančios klastoti išmetamųjų dujų kiekį, naudojimo, informuoja BBC.

Apie 100 policijos bei teisėsaugos institucijų pareigūnų atliko kratas prabangių automobilių gamintojos būstinėje Miunchene, taip pat Austrijoje, Šteiro mieste, esančioje BMW variklių gamykloje, kurioje dirba apie 4500 darbuotojų ir kurioje surenkama 6000 variklių per dieną. Vasarį pradėtas tyrimas dėl įtariamo sukčiavimo.

„Įtariama, kad BMW naudojo programinę įrangą, leidžiančią klastoti išmetamųjų dujų kiekį apie 11,4 tūkst. automobilių „BMW 750d“ ir „BMW M550d“ modeliuose“, - teigė prokurorai.

BMW konkurentė Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ 2015 metais pripažino naudojusi specialią programinę įrangą klastoti dyzelinių automobilių išmetamųjų dujų kiekį. Nuo tada, kilus skandalui, pažeidimų, susijusių su teršalų išmetimu, buvo nustatyta keliose didžiosiose automobilių gamintojose, nors jie ir nebuvo tokio masto kaip „Volkswagen“.

BMW teigimu, tyrimo išvados neparodė, kad programinė įranga buvo sąmoningai naudojama siekiant „manipuliuoti dujų išmetimo duomenimis“.

Vasarį BMW atšaukė 11 700 automobilių programinei įrangai pakoreguoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Masinio naikinimo ginklo gamybą privalu kontroliuot.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių