Vokietijos ministras: Turkijos prezidentas referendumu gali siekti diktatūros

  • Teksto dydis:

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble antradienį perspėjo matantis ženklų, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) gali siekti diktatūrinio valdymo referendumu dėl prezidento galių išplėtimo

Paklaustas, ar R.T.Erdoganas kuria diktatūrą, ministras atsakė: „Kas nors gali šitaip suprasti tą Konstitucijos pataisą“.

„Jeigu kas nors seka pastarųjų metų įvykius, jis gali rasti priežasčių ar įžvalgų (apie tai), (...) tačiau taip, esama ženklų, kurie kelia susirūpinimą“, - sakė ministras per tiesioginį interviu vokiečių savaitraščiui „Spiegel“.

Sekmadienį turkai balsuos, ar šalyje panaikinti ministro pirmininko pareigybę ir suteikti galią prezidentui paskirti ministrus. Analitikai sako, kad balsai referendume pasiskirstys labai panašiai, nepaisant „Taip“ kampanijos dominavimo žiniasklaidoje.

Pastaruoju metu Ankaros santykiai su kai kuriomis Europos Sąjungos šalimis ypač suprastėjo, kai tų valstybių pareigūnai neleido į jas atvykti Turkijos politikams, siekusiems agituoti referendumo kampanijoje.

Turkijos pareigūnai pareiškė, kad toks elgesys primena nacių Vokietiją, ir perspėjo Europoje matantys gilėjantį rasizmą ir islamofobiją.

Šie pasisakymai sulaukė pasmerkimo Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Hansas pliurpia taip lyg is siknos saulegrazas spjaudytu..Ka turkai rinks referendumu turkijoj ---turku reikalas, ka Sirai rinks Sirjoj ---sirijos liaudies reikalas ..... bet ne vokieciu ,amerikonu ,ar debilnu briuseliniu balvonu.....

turkoglu

turkoglu portretas
o koks tavo reikalas balvone, savo fliuku ziurek o ne i Turkijos reikalus kistis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių