Vokietijos kariuomenės vadas: Rusija yra grėsmė taikai Europoje

  • Teksto dydis:

Rusija yra „didelė grėsmė“ taikai Europoje, mano Vokietijos kariuomenės vadas generolas Eberhardas Zornas.

„Kalbant apie Europą, faktai kalba patys už save“, - leidinių grupei „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ sakė E. Zornas.

E. Zornas kalbėjo apie Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, sukeltą krizę Rytų Ukrainoje, buvusio Rusijos agento, o vėliau perėjusio į britų pusę Sergejaus Skripalio apnuodijimą ir Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartį, kurios Rusiją nesilaikė. Pasak jo, visa tai „yra reikšminga savaime“.

E. Zorno teigimu, Europai reikalingos naujos pastangos nusiginkluoti. „Jei šis susitarimas (INF sutartis) visai išnyks, aš būčiau labai sunerimęs dėl to, kaip dalykai klostysis, kalbant apie vidutinio nuotolio raketas“, - sakė jis, pridurdamas, kad reikalinga nauja branduolinių pajėgų stebėjimo sistema.

Tiesa, pabrėžė kariuomenės vadas, toks naujas mechanizmas turėtų įtraukti visus didžiuosius pasaulio žaidėjus - Rusiją, Jungtines Valstijas ir Kiniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Kam kam, o Jums patylėtį? Pamiršote, kodėl rusai uostydavo duoną? Ogi todėl, kad iš baimės apsišikdavote slėpdamiesi rugių laukuose.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Jokiais "laikais" nykščio kėlimais ar nuleidimais nepasitikėkite. Reguliuoja tai jie patys. Jeigu esu neteisus, kodėl nepriima nykščio, prie kito atsiliepimo tik prisilietus?

Nu

Nu portretas
Bleeee tie pigus narkotikai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių