Vokietijos eurokomisaras abejoja, kad „Brexit“ įvyks

  • Teksto dydis:

Vokietijai atstovaujantis Europos Komisijos (EK) narys antradienį išreiškė abejones dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES), pareiškęs, kad už „Brexit“ „nestatytų“.

Interviu vokiečių dienraščiui „Bild“ Guentheris Oettingeris (Giunteris Otingeris) pareiškė manąs, kad birželį vykusiame referendume priimtas sprendimas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES yra „privalomas“.

„Tačiau visai įmanoma, kad po „Brexit“ balsavimo pablogėjus ekonominei padėčiai visuomenės nuomonė pakryps į kitą pusę“, – pareiškė už skaitmeninę ekonomiką atsakingas EK narys.

„Bet kuriuo atveju, daug už „Brexit“ nestatyčiau“, – pažymėjo jis.

G. Oettingeris prognozuoja, kad kuo ilgiau Didžiosios Britanijos vyriausybė dels aktyvuoti ES Lisabonos sutarties 50 straipsnį – teisinį pasitraukimo iš ES procesą, – „tuo netvirtesnė taps padėtis – ekonominė ir politinė“.

Pradėjus 50 straipsnyje numatytą procedūrą, prasidės Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES dvejų metų etapas.

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Teresa Mei) yra pareiškusi, kad šiemet šis straipsnis nebus aktyvuotas, nes vyriausybei reikia laiko Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES uždaviniams suformuluoti.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino skirti Londonui laiko, kurio jam reikia būsimiems veiksmams suplanuoti, ir atsisakė pradėti išankstines derybas, kol 50 straipsnis nėra aktyvuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių