Vokietijos diplomatijos vadovas nedirbs naujoje vyriausybėje

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) ketvirtadienį paskelbė nedirbsiantis naujoje koalicinėje kanclerės Angelos Merkel vyriausybėje.

S. Gabrielis savo „Twitter“ žinutėje rašo, kad apie šį sprendimą jį informavo Socialdemokratų partijos (SPD) lyderiai ir kad jis esąs labai dėkingas turėjęs galimybę daug metų dirbti savo šaliai ir partijai aukšto rango postuose.

Sprendimas nebeįtraukti S. Gabrielio į naująją vyriausybę buvo priimtas po kelias savaites trukusio neramaus laikotarpio Socialdemokratų partijoje, jai sudarius preliminarų susitarimą dėl koalicijos su A. Merkel konservatoriais.

SPD apėmė vidaus rietenos – taip pat su tuomečiu partijos lyderiu Martinu Schulzu (Martinu Šulcu), siekusiu užsienio reikalų ministro posto. Vėliau M. Schulzas šių ambicijų irgi atsisakė.

Maždaug prieš metus Užsienio reikalų ministerijos vadovu tapęs S. Gabrielis buvo vienas populiariausių politikų Vokietijoje.

A. Merkel atkurtos konservatorių ir SPD „didžiosios koalicijos“ vyriausybės vadove turėtų būti formaliai perrinkta ateinantį trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių