Vokietijoje šiemet užregistruota 577 tūkst. prašančiųjų prieglobsčio

  • Teksto dydis:

Vokietijos pareigūnai trečiadienį paskelbė per devynis šių metų mėnesius užregistravę apie 577 tūkst. prieglobsčio prašytojų, kurių trečdalį sudaro pabėgėliai iš Sirijos.

Tačiau, anot Vidaus reikalų ministerijos, šiuose skaičiuose gali būti klaidų, nes kai kurie migrantai neužbaigia pildyti savo prašymų, o kiti pateikia neteisingą informaciją.

Šiaip ar taip, minimas skaičius yra daugiau negu dvigubai didesnis už 2014 metais užfiksuotą 200 tūkst. atvykėlių skaičių. Manoma, kad Vokietija šiemet pasieks iki vieno milijono prieglobsčio prašytojų.

Vien rugsėjį užregistruoti 163 tūkst.772 prieglobsčio prašytojai, iš kurių 85 tūkst. 455 buvo iš Sirijos, 19 tūkst. 192 iš Irako, ir 18 tūkst. 387 iš Afganistano.

Toks staigus antplūdis sukėlė problemų nespėjantiems susidoroti vietiniams pareigūnams ir sukėlė nesutarimų kanclerės Angelos Merkel koalicijoje.

Jos sąjungininkai Bavarijoje, konservatyvioji Krikščionių socialinė sąjunga (CSU), net pareiškė, kad kanclerės atvirų durų sirams politika yra didžiulė nesėkmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių