Vokietijoje pradėjo bausti tėvus, kurie išsiveža savo vaikus atostogų pamokų metu

  • Teksto dydis:

Vokietijos Bavarijos žemės policija Memingeno, Miuncheno ir Niurnbergo oro uostuose pradėjo skirti baudas tėvams, pasiėmusiems savo atžalas atostogų iš mokyklos pamokų metu, rašoma žurnale „Der Spiegel“.

„Memingeno, Miuncheno ir Niurnbergo oro uostuose policija skiria baudas šeimoms, kurių vaikai išvyksta atostogų kartu su tėvais ir praleidžia pamokas. Vietos valdžia taip pat ėmėsi kontroliuoti šią situaciją, nes Vokietijoje mokyklinis išsilavinimas yra privalomas, ir mokiniai negali praleidinėti pamokų be svarios priežasties“, – skelbiama žurnale.

Kaip rašoma straipsnyje, atostogas planuojantys tėvai paprastai jas derina prie pigiausių rastų lėktuvų bilietų datos. Kartu jie išsiveža savo vaikus, nekreipdami dėmesio į tai, ar jiems mokykloje tuo metu yra atostogos, ar ne.

„Miuncheno oro uoste policijos pareigūnai sugavo maždaug 20 tokių šeimų. Tėvams gresia baudos už aplaidų požiūrį į savo vaikų švietimą“, – rašo „Der Spiegel“.

Asmens dokumentų patikrinimo vietoje šeimos privalo pateikti leidimą jų vaikams praleisti mokyklos pamokas. Jeigu tokio leidimo nėra arba jeigu paaiškėja, kad mokykla nebuvo informuota apie vaiko nedalyvavimą mokymosi procese, policija kreipiasi į vaikų mokymosi įstaigas ir sugrąžina juos į pamokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignas

Ignas portretas
Per atostogas vaikai tikrai daugiau ismoksta ir akirati prapliacia, negu ta pati laika sededami mokyklos suole...Patikrinta..!

Miaw

Miaw portretas
Sėkmės lietuviams Vokietijoje imant atostogas. Mes kol kas dar turime laisvę...

Wika

Wika portretas
Labai teisingai daro! Ir mūsų tėvai neugdo savo vaikų pareigingumo, atsakomybės ne tik kad nepraleisti pamokų, bet ir nevėluoti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių